Politiek

Louis Bontes uit PVV-fractie gezet

29-10-2013 10:43

PVV-Kamerlid Louis Bontes is uit de fractie gezet. Dat meldt het ANP. Bontes verklaarde eerder op de dag nog te hopen in de fractie te kunnen blijven en niet te worden weggestuurd. “Het probleem blijft dan bestaan. Het is niet nodig om de boodschapper dood te schieten”, zei hij dinsdag in De Telegraaf.

De oud-politieman stapte onlangs uit het fractiebestuur. Hij wil meer democratie in de partij van Geert Wilders. Ook kon hij zich niet vinden in de financiële gang van zaken in de partij. Bontes verklaarde eerder door te gaan als eenmansfractie in de Kamer.

Vertrouwensbreuk

Volgens Wilders is er een ‘vertrouwensbreuk’ met Bontes ontstaan. De hele fractie heeft besloten dat Bontes weg moest. Wilders zei best kritiek te kunnen hebben, maar die moet wel binnen de fractie worden geuit. De hele fractie heeft besloten dat Bontes weg moest. Wilders zei best kritiek te kunnen hebben, maar die moet wel binnen de fractie worden geuit ‘en niet in 95 verschillende media’. “We hebben geen zin om ruzie te maken”, aldus Wilders. Met zijn acties heeft Bontes ‘zichzelf eigenlijk uit de partij gezet’.

SP nu grootste oppositiepartij

Bontes houdt zijn zetel zegt hij tegen EenVandaag. Dat betekent dat de SP de grootste oppositiepartij van het land is.

Lees ook

PVV: we hebben niet gesjoemeld met fractiegeld

PVV-Kamerlid Louis Bontes loopt leeg in NRC