Politiek

PVV-Kamerlid Louis Bontes loopt leeg in NRC

23-10-2013 13:52

PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes stapte deze week uit het fractiebestuur.  Ook legde hij zijn werkzaamheden als penningmeester van de Stichting Ondersteuning Tweede Kamerfractie PVV neer. Hij is boos over de gang van zaken binnen de partijtop. De druppel die de emmer deed overlopen was het financieren van een PVV-demonstratie met subsidiegeld. Daar hoort een groot interview bij natuurlijk; die primeur ging woensdag naar NRC Handelsblad (Koop die krant!). Bontes zeven opmerkelijkste uitspraken op een rijtje.

“Zo werkt het wel, in dit systeem. Mensen durven niet vrijuit te spreken.”

Bontes wil de collega’s niet noemen waarmee hij zijn problemen heeft besproken.

“Ik vind het principieel onjuist dat één man de totale macht heeft.”

Over wie zou hij het hebben?

“Het is geen prettige omgeving. Mensen durven niet te zeggen wat ze denken, omdat ze afhankelijk zijn van één man. Daarom praten ze niet met elkaar over gevoelige zaken, je weet nooit hoe het bij Geert komt. (-) Geert houdt die afhankelijkheidsrelatie in stand.”

Ah, over Geert.

“Alle grote, kleine en minuscule dingen liggen bij Geert. Moties, Kamervragen, tv-optredens, echt alles.”

Controlfreak, iemand?

“Eigenlijk is er geen partij. Dat is de kern van het probleem. De fracties in het land zijn niet met elkaar verbonden. Het is los zand.”

Au!

“Ik ben niet van plan om uit de fractie te stappen of een eigen partij op te richten. Ik zal mij absoluut niet aansluiten bij Brinkman. Schrijf dat maar op. Ik ga niet op ramkoers liggen.”

Geen Herootje dus.

“Ik wil proberen de achterban te mobiliseren. Ik zal ze zeggen: wil je over tien jaar nog op de PVV kunnen stemmen, dan moet dit gebeuren. Als kiezers hem massaal gaan mailen, daar is hij gevoelig voor.”

Mailt u maar!