Politiek

Bonusquote: Aboutaleb wil tickets naar Islamitische Staat betalen

23-01-2015 13:32

“Ik ben het ermee eens dat we internationaal verplicht zijn om terroristen uit te schakelen voor ze ons kunnen uitschakelen. Maar het kabinet gaat eraan voorbij dat horden mensen uit de hele wereld naar het Arabisch Schiereiland gaan om per pendelbus naar Raqqa, de hoofdstad van Islamitische Staat, te vertrekken. Niet om te vechten, maar omdat zij het ideaal hebben om daar te leven. Waarom zou ik ze tegenhouden? Als ik een fonds had betaalde ik hun ticket.”

Aldus de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) donderdagavond in een debat in de Arminiuskerk in Rotterdam. De uitspraak sluit naadloos aan bij zijn ‘Rot op’ retoriek. Misschien zou hij eens de verhalen moeten lezen van Aboe Ibrahim al Raqawi, en Abou Mohammed, de drijvende krachten achter de website Raqqa is being slaughtered in silence. Meer over de hel die Raqqa heet kunt u lezen in de serie Berichten uit de Islamitische Staat van arabist Jan Jaap de Ruiter.

Of zoals Abou Ibrahim Raqawi zei:

“Realiseert de burgervader zich dan niet dat deze mensen een verschrikkelijk onheil veroorzaken? Stop ze in de gevangenis, stop ze in psychiatrische inrichtingen. Houd ze tegen.”