Politiek

Rabbae komt met stemadvies voor Marokkaanse Nederlanders

07-02-2014 16:31

Het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) -het samenwerkingsverband van diverse Nederlands-Marokkaanse organisaties in Nederland onder leiding van Mohammed Rabbae – komt met een stemadvies voor Marokkaanse Nederlanders. De organisatie organiseert dit weekeinde een bijeenkomst in Rotterdam over het advies.

De bijeenkomst is gericht op de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart en de Europese verkiezingen in mei. Rabbae schrijft op Facebook:

“Met het oog op het belang van de Marokkaanse stem bij de verkiezingen wil het LBM een stemstrategie bepalen, op basis van een kritische analyse van het gedrag van de verschillende politieke partijen jegens de Marokkaans-Nederlanders en de moslims, op lokaal, landelijk en Europees niveau.”

Eerder in de clinch met Lodewijk Asscher (PvdA)

Rabbae kondigde vorig jaar al aan zich actief te gaan bemoeien met de verkiezingen. In maart 2013 dreigde hij  Nederlandse Marokkanen te bewegen geen PvdA te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vanwege het beleid van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). Asscher stelde vervolgens Rabbae de vraag wie hij dan precies vertegenwoordigt. “Het is nogal een bevoogdende stelling om te beweren dat onze landgenoten van Marokkaanse komaf blijkbaar jaren op uw advies PvdA hebben gestemd en daar eveneens op uw advies weer mee zouden stoppen.” Asscher noemde het dreigement van Rabbae vervolgens ‘chantage en niet democratisch‘.

“Een stem op Samsom is een stem op Wilders”

De PvdA is sowieso niet erg favoriet bij het oud GroenLinks-Kamerlid. Tijdens een eerdere bijeenkomst zei hij: “Een stem op Samsom is een stem op Wilders.” Voor zowel GroenLinks als de PvdA gold dat ze ooit ‘goed’ waren maar nu verrechtst, aldus Rabbae in een reportage van Geenstijl.

Lees ook

Rabbae –  “Asscher zaait verdeeldheid onder Marokkaanse Nederlanders”