Politiek

“Asscher zaait verdeeldheid onder Marokkaanse Nederlanders”

18-03-2013 14:13

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) zaait verdeeldheid onder Marokkaanse Nederlanders. Dat schrijft Mohamed Rabbae dit weekeinde in een tweede brief aan de sociaal-democraat. Rabbae schreef eerder deze maand ook al een brief aan Asscher waarin hij dreigde Nederlandse Marokkanen te bewegen geen PvdA te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

‘Chantage en niet democratisch’

Asscher stelde vervolgens Rabbae de vraag wie hij dan precies vertegenwoordigt. “Het is nogal een bevoogdende stelling om te beweren dat onze landgenoten van Marokkaanse komaf blijkbaar jaren op uw advies PvdA hebben gestemd en daar eveneens op uw advies weer mee zouden stoppen.” Asscher noemde het dreigement van Rabbae vervolgens ‘chantage en niet democratisch‘.

‘Asscher zaait verdeeldheid’

Rabbae noemt het verwijt over zijn bevoogdende stelling nu  ‘doorzichtig’. “U probeert hiermee verdeeldheid te zaaien binnen de gemeenschap van Marokkaans- Nederlandse kiezers. Merkwaardig is dat we dit verwijt niet hebben gekregen toen we in 2010 – om strategische redenen – deze kiezers via zelforganisaties en moskeeën – adviseerden ten eerste om te gaan stemmen en ten tweede om voor de PvdA te kiezen”, schrijft hij in zijn nieuwe brief aan Asscher.

Rabbae wil uitkeringen behouden

De oud-GroenLinkser is boos op Asscher en de PvdA omdat hij bang is dat de sociaal-democraten in de Eerste Kamer steun geven aan aan het wetsvoorstel om de kinderbijslag en de uitkeringen voor nabestaanden in Marokko en Turkije  te korten en stop te zetten. Asscher verdedigt dit wetsvoorstel.