Shariawijk in Den Haag? Get your facts, Trouw!

Geen PVV-Kamervragen zonder grondig onderzoek
: 19-05-2013 09:41 uur

En ja hoor, de rel is al weer geboren. We hebben ten slotte al zo lang niets meer over jihadisten gehoord. Gelukkig nu weer eens wat nieuws, wat anders waar deze xenofobe samenleving zich over kan druk maken. De Kamervragen zijn al weer gesteld. Mijn favoriete ochtendkrant Trouw kwam met een interessante scoop dat de Schilderswijk in Den Haag veranderd is in een ‘klein kalifaat’. Dat orthodoxe moslims daar de straat hebben veroverd en dat de sharia de geldende Nederlandse rechtsregels heeft verdrongen. Met interesse las ik het verhaal, ik zie het helemaal voor me. Vrouwen worden aangesproken op hun korte rokken, jongens op rook- en alcohol gebruik, argeloze hondenuitlaters op de onreine kwaliteiten van hun dier.

Checks and balances

Erg? Mijn allereerste vraag is deze: om hoeveel mensen gaat het hier, is dit een klein clubje doorgedraaide moslims? En wat is de frequentie van botsingen van moslims en niet moslims? Hoe groot is het deel van de moslims dat hier achter staat? En dat, dames en heren van de jury, is volstrekt onduidelijk in het verhaal.

Zucht.

Ik weet dat ik me niet populair maak met uit de mode zijnde begrippen van checks and balances, check en double check. Trouw stelt in een kadertje bij het verhaal de afgelopen twee maanden minstens twee dagen in de week in de buurt te hebben gesproken met tientallen bewoners, oud-bewoners, vrijwilligers. Er zou sprake zijn van represailles als de volledige waarheid zou worden gesproken. Natuurlijk.

Reactie autoriteiten?

Maar nu. Waar blijft in dit verhaal de reactie van de autoriteiten? Gemeente? Die wil alleen reageren met dat ze niet willen regeren. Geen erkenning van het probleem dus. Wijkinstanties, dan? Zorginstellingen? Politie? Ja, schrijft verslaggever Perdiep Ramsaer, er zijn wel ‘voorbeelden’ te noemen na meldingen uit de buurt, dat agenten gemaand werden weg te blijven, maar daar trok Neerlands moedige corps zich gelukkig niets van aan. Maar ja, de angstige buurtbewoners ‘vrezen’ dat er in de toekomst wel een moment zal komen dat de politie niet meer durft te komen. Ja, zo lust ik er nog wel een.

De informatie op de voorpagina en verder is simpelweg te oppervlakkig om er conclusies aan te verbinden. Gaat het hier om bewoners die met recht bang zijn of samen een verhaal aandikken? Is er inderdaad sprake van het ontstaan van Little Mekka? Zitten hier hard core PVV-aanhangers? Hoe eng zijn die orthodoxe moslims die er ook voor zorgen dat de buurt veiliger wordt? Na twee keer lezen kom ik er niet achter. Dit artikel roept vragen op. Maar dat kunnen geen Kamervragen zijn zonder grondig onderzoek.

Facts. Get your facts.

Tineke Bennema is journalist en woonde onder andere op de Westelijke Jordaanoever. Dit artikel werd eerder gepubliceerd op haar website.

Over de auteur: Tineke Bennema

Tineke Bennema Tineke Bennema werkte 7 jaar in de West Bank, eerst bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en later als journalist. Ze schreef drie boeken, in maart 2014 verscheen haar Palestijnse verhalenbundel bij uitgeverij Jurgen Maas.

Reacties:

 1. Anton:

  – edit: oprotten taalnazi. –

 2. Esperanza:
 3. Joe:
 4. – Edit: fijn voor je, maar offtopic. –

 5. Paul:

  Het artikel in Trouw is na ‘tientallen gesprekken’ inderdaad graatmager. Hoe kun je op basis van dit materiaal conclusies trekken? Er zijn goede voorbeelden van onderzoek uit Parijs, Brussel, Molenbeek of Borgerhout . Dit artikel is slechts uit op sensatie.

 6. Deze auteur begrijpt de functie van Kamervragen niet. Deze worden gesteld OMDAT er iets uitgezocht moet worden. Dat kunnen Kamerleden niet zelf doen, dan zouden ze niet meer aan hun werk in Den Haag toekomen.

 7. Harry:

  Ontkennen , ontwijken , kop in het zand steken , ontkrachten , aandacht afleiden , feiten versnipperen , op een gruwelijk doortrapte manier afzwakken van het gevaar ,
  liegen , de boel omdraaien , pijlen richten op de tegenpartij , etc , etc .

  Wie het gezwel van de islam niet ziet groeien is óf stekeblind óf een gigantische landverrader .

  ” Hoe eng zijn die orthodoxe moslims die er ook voor zorgen dat de buurt veiliger wordt ” ?

  Het antwoord op die vraag is : HEEL ENG !

  Godsallemachtig hoe onnozel kun je zijn ? Overal ter wereld zie je hoe die idiote ideologie met ongekende wreedheid geïmplanteerd wordt en U gaat rhetorische vragen stellen ?
  In een poging onze ogen dicht te metselen !?

  ” Er ook voor zorgen dat de buurt veiliger wordt ” ?
  Nadat de kleine neefjes er eerst voor gezorgd hebben dat ouderen niet meer over straat durven na zessen ? Waar kinderen zelfs van hun zakgeld beroofd worden en een mobieltje ? Waar Moord en doodslag haast regel geworden zijn ? Waar mensen al niet eens meer naar buiten kijken als ze pistoolschoten horen .

  En nu die geitenbrigade dankbaar moeten zijn dat ze hun kinderen naar de volgende wijk sturen ?

  Hoe vaak moet iemand dan op straat lastig gevallen worden om zich in z’n eigen woonomgeving onbehaaglijk te voelen ? Vijf keer ? Tien keer ? Honderd dan ?
  Drie keer per dag ? Wanneer is de grens bereikt ? Zeg het maar .

  Voor mij is één keer al teveel !

  Nu is dat voor het moslimknuffelende volksdeel met een enorm bord voor het hoofd nooit genoeg , kennelijk , want dat soort berichten kunnen ze gewoon niet bevatten . Een manco in de hersenen , net zoals je een varken niet kunt leren om iets in het kwardraat te verheffen . Zelfde soort tekortkoming .

  Die islamieten met hun debiele religie horen hier helemaal niet en dienen geen enkele ruimte te krijgen om hun waanzin op ons te projekteren .
  Waarom zou je die lui hier willen hebben ?

  Blijft U maar lekker relativeren . Bent U net zo naïef als die journaliste die ontvoerd werd en achteraf meldde dat ze toch maar mooi een paar kopjes thee gekregen had van het moordende tuig ?
  Dus eigenlijk zijn het wel goede mensen , TOCH ?

  Ondertussen stelt U ook ONZE vrijheid in de waagschaal met uw gerelativeer .

 8. Alex:

  Dus het artikel van Trouw is pas betrouwbaar als overheidsinstellingen het verhaal bevestigen? Dat lijkt mij wat vreemd, overheden hebben soms juist niet zo zin om de vuile was buiten te hangen, en het is ook de taak van zorginstellingen en politie niet om vast te stellen of er sprake is van een ‘sharia-sfeer’

  Dit artikel schetst simpelweg een sfeer in deze buurt, maar Bennema eist meteen een soort bevolkingonderzoek die een half miljoen zou kosten. DIt is uiteraard onhaalbaar, maar misschien volgt het nav dit artikel alsnog.

 9. Bindsel:

  Het Trouw artikel dat online werd geplaatst was inderdaad karig en oppervlakkig. Maar daarnaast zijn er wel genoeg alarmsignalen geopperd om een wakend oog te houden. Voornamelijk vanwege de concentratie van ultraconservatieve islamieten (altijd een gevaar), de geschiedenis van extremisme en terreur die daaruit heeft voortgevloeid (met dodelijk afloop), en de reputatie die geloofsfanaten in die omgeving hebben verworven. Een ultraconservatieve islamiet in een ander plaats straalt minder dreiging uit dan een ultraconservatieve islamiet die in een wijk woont waar gelijkgezinde geloofsmoordenaars vandaan komen.

  Daarnaast natuurlijk de sociale verloedering die vanuit het islamitisch geloof komt (gewelddadige bemoeizucht), ‘kuisheid’ gestoeld op intellectuele beperkingen (“Democratie is de terreur van de meerderheid!”), de criminaliteit die daar welig tiert (“Maar de geloofsfanaten laten wij met rust! Ik wil mijn strot heel houden!”), de verpaupering van die wijk (Krachtwijk!), het straatbeeld dat ontstaan is door dit verdwaalde woestijnvolk dat gekleed gaat in niqabs and djellabahs (“Integratie! Doet mee aan onze sociale stelsels! Trotse Nederlandse staatsburgers!”).

  Eindconclusie: het Nederlandse volk krijgt er met recht een akelig gevoel bij. Is dit nou het beloofde ‘multiculturele utopie’ waarvoor wij de grenzen hebben opengezet? Voor dit soort extremistische en gewelddadige xenofoben die enclaves creëren om hun achtergestelde ideeëngoed te belijden op Nederlands grondgebied?

 10. aadd:

  Stel dat feiten het nieuws niet halen? Zijn ze dan minder waar? Een bejaarde autochtoon wordt beroofd, mishandeld en bestolen. Zware misdrijven gepleegd door boefjes met een overbekend signalement. Hoe vaak worden allochtone bejaarden beroofd? Wie zijn de daders? Zou je dat soort feiten niet willen hebben, wanneer onze kranten blijven melden dat de veiligheid op straat toeneemt. Jongeren zijn nog vaker slachtoffer van misdrijven. Ongehoord in mijn tijd. Cijfers, nieuws?
  Hoe hard krijg je een artikel wanneer iedereen iets anders wil lezen?
  Neem bijvoorbeeld meneer Mosch, raadslid in Rotterdam. Hij wilde foto’s maken van parkeeroverlast op straat bij een moskee en werd opgepakt door boze PvdA-stemmers. Gegijzeld, bedreigd en bijna vermoord totdat een imam hem te hulp schoot. Men duldt geen foto’s op straat.Toch steekt er geen storm van verontwaardiging op in de media, want het is zijn eigen schuld want hij zit bij een verkeerde partij. Overdreven? Incidentje? Doe jezelf dan een plezier en ga zelf foto’s maken op de openbare weg of zet een keppeltje op; niets gaat boven eigen ervaring.
  Natuurlijk kan Trouw niet hard genoeg overkomen, maar het is natuurlijk wel een feit dat de PvdA al lang bepaalt wie er wel of niet veilig en ongehinderd over straat kan. Of dit nou komt door goede of slechte allochtonen, gelovige of ongelovige , is een leuke discussie voor wegkijkend Nederland.Mensen die er wonen ervaren kwalijke zaken, doe er wat mee.

 11. johannes:

  @ Harrie,

  ben het met U eens, maaar ben bang dat zachte Dokters stinkende wonden maken, er

  zullen echte maatregelen moeten worden getroffen om deze Moslims, en zich als

  Nederlanders voor doende mensen als de schrijfster van dit stuk Bennema, niet

  welkom zijn in onze samenleving, heel netjes gezegt !

 12. nick:

  “wat anders waar deze xenofobe samenleving zich over kan druk maken.”

  Niet de Nederlandse- maar de islamitische samenlevingen zijn xenofoob, zelfs wanneer ze vrijwillig vertoeven in den vreemden.

 13. BasV:

  Het blijft een vreemd verschijnsel dat als kranten onderzoek doen naar misstanden waar een minister of staatssecretaris op kan vallen de kamerleden staan te trappelen om dat te proberen. Maar als het onderzoek ze niet zo lekker uitkomt moet er eerst een onderzoek komen of het onderzoek wel klopt.

 14. Heel goed Tineke.

  Gewoon doen wat we de afgelopen 30 jaar over de “Vreugden” van de multiculturele samenleving hebben gedaan: bagatelliseren, ontkennen, verdachtmaken, doodchecken, ridicuul veralgemeniseren, boodschapper aanvallen, racisme/xenofobie er subtiel bijhalen en alarmbellen gewoon negeren.

  En als het straks onomkeerbaar is zul je wel “geschokt” zijn.

  Chapeau. Voor mij het onnozelste stukje van het weekend. En ik lees heel wat online.

 15. Mike:

  Ik ben er geboren. Dat de plek waar mijn wieg stond veranderd is in een ghetto voor volk dat niet in een ontwikkelde samenleving thuishoort vervult me met walging. Van mij mogen ze elkaar helemaal suf shariaën, I could care less, maar wat doet dat volk hier?
  Nou ja, de beste remedie is een baan nemen, op plaatsen waar gewerkt wordt heb je er zelden last van.

 16. Roy Vrede:

  We lezen de krant en kijken naar het nieuws op tv omdat we als consument niet alles zelf kunnen waarnemen. De situatie in deze Haagse buurt lijkt mij geloofwaardign niet ondat ik er wel eens kom of zelf klachten heb gehoord van bewoners, maar omdat Trouw al jarenlang vooral de mooie kanten van het multicuralisme onder de aandacht brengt. Dit moet dus wel kloppen. Maar voor wie twijfelt, lijkt mij een nader onderzoek, bijv. na Kamervragen, wel praktisch.

 17. Rud:

  Tineke ga er eens een dagje rondlopen of liever nog, ga er een tijdje wonen en werken en winkelen. Doe dat dan ook in de aanpalende wijken Transvaal, Laakhaven en Moerwijk. Het zal je gauw duidelijk worden dat de meeste allochtonen naar je kijken alsof je zwerfvuil bent en dat je in “hun” wijk niets te zoeken hebt. In het gunstigste geval doen ze alsof je voor hen niet bestaat en lopen ze op straat letterlijk dwars door je heen met het voltallige gehoofdoekte nageslacht in hun kielzog.

 18. PatrickV:

  Je spreekt van een reeks misdrijven waarvan ik in ieder geval met zekerheid kan stellen dat ze niet het exclusieve domein zijn van islamitische of allochtone jongeren. Niet alleen uit persoonlijke waarneming maar ook uit de misdaadstatistiek. Zoek zelf de herkomst van de gevangenis populatie maar op in de CBS statistieken. De allochtoon mag in verhouding tot de aanwezige populatie oververtegenwoordigd zijn – en dat verdient aandacht- maar de autochtone populatie in de gevangenis overtreft de allochtone nog steeds met bijna het dubbele aantal.

  Het artikel van Bennema is zeer ongelukkig geformuleerd maar doet niets af aan het feit dat er inmiddels wel meer tegengeluiden zijn die de context van het fenomeen terugbrengen tot realistische proporties. Dan kan jij en enkele anderen hier wel weer met algemene weerstanden komen tegen de islam en haar volgers maar die zijn vooral ingegeven door generalisaties en vooringenomenheid. Dat daarbij ongegeneerd iedereen op een grote hoop wordt gegooid en bestempeld als toekomstig terrorist is niet alleen spijtig maar ook weinig intelligent.

  Ik heb persoonlijk net zoveel problemen met onaangepast gedrag ten gevolge van religie als dat ik problemen heb met onaangepast gedrag die voorkomt uit asociaal gedrag en dus net zo goed onacceptabel zijn, om in jouw termen te praten ‘wit’ onaangepast gedrag dus. ‘Wit’ gedrag die er net zo goed verantwoordelijk voor is dat mensen bewoners van bepaalde wijken niet meer veilig over straat kunnen. Als je echt een ‘echte’ Nederlander wil zijn moet je alle onaangepaste fenomenen willen bestrijden.

  Dit land is gegrondvest op godsdienstvrijheid en dat moet vooral zo blijven, ook voor een atheïst als ikzelf ben. Een aantal randdebielen die religieus extremisme bedrijven en ook maar neigen naar religieuze wetten moeten simpelweg hard worden aangepakt. Of ze nu in de Schilderswijk wonen of ergens in de zwarte kousen band in dit land.

  Het verwijt dat die ‘moslim knuffelaars’ hun ogen sluiten voor de problemen omdat ze weigeren de moslims te veroordelen is idioot. Het is juist andersom. Doordat de islamofoben er voor kiezen alles op een grote hoop te gooien en te veroordelen richten ze hun pijlen op problemen die niet bestaan. Richt daarentegen je pijlen op de werkelijke problemen – o.a. het deel dat zich daadwerkelijk misdraagt en de in dit verband religieuze extremisten die de wet overtreden- en je maakt nog een kans dat je het oplost. Echte problemen zijn nog nooit opgelost door simpelweg iedereen met dezelfde uiterlijkheden of etnische achtergronden buiten de maatschappij te plaatsen. Jullie generalisatie kortom, zal er alleen maar voor zorgen dat het werkelijke probleem nooit wordt opgelost.

 19. PatrickV:

  vorige post was @ Harry

 20. Mihai Martoiu Ticu:

  – Edit: tot ziens! –

 21. Harry:

  @ Patrickv ,

  Wat jij doet is ook weer proberen de boel te bagatelliseren in navolging van mevrouw Bennema .
  Jullie zijn met hetzelfde sausje overgoten zeg maar .
  Natuurlijk hebben we ons eigen tuig . Maar die zouden we veel beter aan kunnen pakken als de politie niet zoveel tijd kwijt was aan de ” import ” .
  Begrijp je wel , dat als de politie meer dan 50% van haar tijd aan allochtonen verdoet , dat ze , indien dat niet zo zou zijn de criminaliteit van de Nederlanders beter aan zouden kunnen pakken en daardoor de totale criminaliteit zou kunnen decimeren !
  Zouden we dan met z’n allen niet veel beter af zijn ?

  Dan schrijf jij ; ” een aantal randdebielen die religieus extremisme bedrijven ……………” etc , zie je dan niet hoe een aantal van die gekken een hele wijk ombouwen tot een shariazone ? En welke moslims verzetten zich daartegen ?
  Niemand aktief in ieder geval , ze laten het gebeuren , immers verzet tegen de islam maakt iemand rijp voor de doodstraf . Zo werkt dat systeem . Ik heb vroeger jaren in het buitenland gewerkt , ook in moslimstaten en staten waar die gekken de macht gegrepen hebben .
  Vertel me nou niet hoe het werkt , ik heb het aan den lijve ondervonden !

  Zie je dan niet wat er wereldwijd gebeurt ? Doe je alles af met : op een hoop gooien , generaliseren , islamofoben , PROBLEMEN DIE NIET BESTAAN !???

  Ik heb een klant die gevangenbewaarder is . Hij zegt dat 83% van wat er bij hun achter de tralies zit GEEN ECHTE NEDERLANDERS zijn .
  Leuk voor de statistieken als ze iedereen die hier een verblijfsvergunning heeft als Nederlander te boek stellen , maar dat is natuurlijk bedrog . En dat komt sommigen wel goed uit .

  Ruim 120 gewapende conflicten TER WERELD ! MET MOSLIMS en dat komt allemaal doordat hier in Holland een aantal kneuters de boel zitten te generaliseren ?

  Ik heb al vaker discussies gehad met islamlikkers , meestal schoolmeestertjes denk ik want ze schrijven meestal redelijk foutloos Nederlands .
  Van die wezenloos geïndoctrineerden uit het openbaar onderwijs die uitsluitend het NRC lezen en dus haast alle werkelijke informatie missen .
  Maar kennelijk heb je ook internet en je zou het dus hebben kunnen weten !
  Wil je het niet zien dan ?
  Ook niet die barbaar die iemand’s hart uit zijn lichaam sneed en op at ?
  Moeten we dat maar normaal gaan vinden ?
  Ach , incidentje …………

  Of hoor je bij die andere lieden die op een of andere manier de vruchten plukken van een of andere subsidie voor buitenlanders ?

  Kijk ook eens op sites zoals DDS , Geennieuws , E.J. Bron en Amsterdam Post . Lees de stukken van Niemöller eens !
  Volg het nieuws eens twee weken en schrijf alle moslimgerelateerde ellende op een a4 tje , als het er op past .
  Denk daar nog eens over na en dan hoor ik graag ofdat het je meegevallen is of juist niet .

  “Jullie generalisatie kortom , zal er alleen maar voor zorgen dat het werkelijke probleem nooit wordt opgelost ” schrijf jij .

  Oh ik snap het al , het is mijn schuld dat er zoveel van die lui crimineel zijn !
  Die meer dan 65% van de marokkanse jeugd die bij herhaling met justitie in aanraking komt is de schuld van een zekere Harry .
  Die zit daar in z’n duistere spelonken heel Nederland te vergiftigen !
  Met telepathische middelen drijft ie die arme mocro’s tot hun wandaden .
  Ze kunnen het echt niet helpen , hoor .

  Je denkt als een oprechte socialist .
  Misschien ben ik wel islamofoob maar daar heb ik dan goede redenen voor .
  In ieder geval ben ik liever islamofoob dan islamofiel .

  Maar ik zie als enige oplossing om paal en perk te stellen aan die achterlijke ideologie en een aktief exportbeleid op te starten .
  Liefst zou ik zeggen : oprotten met die lui , maar mag ook al niet meer .

  Het is te hopen dat je geen kinderen hebt want die zullen de wrange vruchten van onnozelaars zoals hun vader plukken .

 22. Michiel Mans:

  Gelukkig nu weer eens wat nieuws, wat anders waar deze xenofobe samenleving zich over kan druk maken.

  Toen had ik al (weer) gegeten en gedronken.

 23. Sjaak:

  Natuurlijk was het sensatie nieuws. Een verstandig mens neemt dit soort berichtgeving altijd met een flinke korrel zout. Jarenlang was “de Boerka” een hot item in de actualiteiten. Dag in dag uit werden we doodgegooid met gezwetst en gemeier hierover. Uiteindelijk bleek dat er maar vijf boerka dragen vrouwen waren in Nederand !

  Overdrijf ik, als ik zeg dat ik niet meer tegen dit soort gezever kan? Ben in nu een landverrader?

 24. aadd:

  at PatrickV
  Goed dat je het opneemt voor de minderheden in ons land. Maar nou ben ik wel benieuwd of de grootste minderheid in de grote steden en in delen van de grote steden: de autochtone minderheid dus, ook op jouw support kan rekenen. Hebben autochtonen ook rechten?

 25. Johnny:

  De Nederlandse grondwet wordt keer op keer genegeerd. We kennen immers het beroemde Artikel 1. in de trant van “geen onderscheid tussen mensen op basis van geslacht, ras, geaardheid enz”
  Een islamitisch testament waarin het erfdeel van de dochters de helft is van dat van de zonen is dus strijdig met de Nederlandse grondwet. Toch is een dergelijk testament toch rechtsgeldig tegenwoordig.
  Dit is ook sharia-wetgeving, wat landelijk voorkomt.
  En dan hebben we nog zoiets als een onvrije partnerkeuze waarbij een bruidsschat betaald wordt. Gelegaliseerde verkrachting.
  Tineke vindt het allemaal prima. And that is a fact.

 26. diadorim:

  Ik vind die “Edits” wel jammer, ik had het eigenlijk wel willen lezen.

 27. HPax:

  @ TB’s: Shariahwijk in ‘s-Gravenhage.

  1. Die opgeblazen ouverture: ‘Get your facts, Trouw’ die het gebruik van een prestige-taal vereiste.

  2. Dan onmiddellijk erna dat: ‘En ja hoor, de rel is al weer geboren. We hebben ten slotte al zo lang niets meer over jihadisten gehoord. Gelukkig nu weer eens wat nieuws, wat anders waar deze xenofobe samenleving zich over kan druk maken.’

  Een vreselijk probleem tot rel gereduceerd. Wie schrijft zo pervers en goddeloos? Waarom? Onwetendheid kan het antwoord allang niet meer zijn, verraad betaald komt er meer voor in aanmerking. Verder lichtzinnigheid en achterlijkheid, apart of concomitant

  3. Tenslotte dat: ‘Hoe eng zijn die orthodoxe moslims die er ook voor zorgen dat de buurt veiliger wordt?’

  Wat is veilig, voor wie? Terreur, de dreiging ermee, houdt mensen koest en dat telt, maar is dat wat wij bij ons onder veiligheid plegen te verstaan? Dan waren Duitse concentratiekampen ‘40-’45 intern ook veilig, voor de beulen die er de orde handhaafden.

 28. Ayna:

  Ja hoor.

  Trouw, het meest sharia-goedpratende, aaiende, linkse multikulkrantje van Nederland plaatst dit bericht??

  Ga het dan maar ontkennen!

  Alsof de feiten van de non-zegeningen zoals hierboven opgenoemd niet bekend zijn!

  Hoe mesjogge moet je zijn als je gaat proberen een sektarische haatdoctrine te verdedigen??
  Of gewoon iemand die moedwillig zijn/haar eigen volk verraadt, uit (financiëel) eigenbelang.

  Komop. alleen al de vraag te stellen over ‘de frequentie van botsingen tussen moslims en niet-moslims’ is quasi-intellectueel geneuzel, ontwijkende smoesjesretoriek!

 29. Lucifer:

  INCH’ALLAH?

 30. aadd:

  Lijkt me duidelijk dat velen zitten te wachten op een voldongen feit, voordat ze gaan beseffen dat delen van ons land veranderd zijn. Een tribunaal van haatbaarden op het pleintje, wapperende banieren met koeterwaalse teksten en snerpende jammerteksten uit luidsprekers. En natuurlijk bungelende lichamen aan de lantarenpalen. Pas dan gaan er ogen open. En dan nog zal het de schuld van Wilders zijn, want die…………vul maar een bekend riedeltje in. En zal de oude politiek subsidie verlenen aan het tribunaal want goede islam maakt de straten veilig.
  Als je alle vormen van overlast en negatieve veranderingen blijft ontkennen, doe je de bewoners groot onrecht aan en ga je pas reageren wanneer het te laat is. En zie het daarna maar eens humaan en prettig op te lossen.

 31. Johnny:

  “De allochtoon mag in verhouding tot de aanwezige populatie oververtegenwoordigd zijn – en dat verdient aandacht- maar de autochtone populatie in de gevangenis overtreft de allochtone nog steeds met bijna het dubbele aantal.”

  En hoe zit dat met jeugdgevangenissen? Dat geeft een idee over de toekomst.

  “Gelukkig nu weer eens wat nieuws, wat anders waar deze xenofobe samenleving zich over kan druk maken.” En hoe xenofoob zijn veel van de Nederlandse moslims eigenlijk?
  Volgens de koran zijn moslims het beste volk ooit geschapen, en niet-moslims de slechtste der schepselen.
  Waar heb ik dit soort indelingen toch vaker gehoord?

 32. Mike:

  Meer dan 55 % van de bajesbewoners is geboren in het buitenland. Let op hè, men telt de hier geboren allochtoontjes niet eens mee om de goegemeente niet te veel angst aan te jagen. Tellen we de hier geboren allochtoontjes mee, wordt het percentage autochtonen te verwaarlozen. Jeugdinrichtingen zijn nog een stapje verder met de segregatie, daar krijgt iedereen taart als er een autochtoon binnengebracht wordt.
  Overigens zijn Marokkanen nog maar relatieve prutsers vergeleken met asielzoekers, hun bijdrage ligt tot 7 keer zo hoog als verwacht mag worden.

 33. Harry:

  Konden we gisteren op TV mevrouw Petra Stienen wederom bewonderen , oftewel Petra Tandjes , die alleen even was ingevlogen om in slechts tien minuten het horrorincident van die islamitische slager die vakkundig een mens slachtte even te komen relativeren .

  Dat is allemaal geen toeval , daar zit een enorme regie achter .

  Wat bezielt dat mens om toch altijd maar de islam te komen verheerlijken .
  Zeer negatief nieuws over die lui zit ze dan af te zwakken , door eerst dat Salinero gebit te tonen zodat de meesten al wegduiken om niet gebeten te worden , om vervolgens met heel bedekte termen een heel omfloerst verhaal te houden dat het toch EIGENLIJK helemaal niet zo is of lang niet zo erg als het nu lijkt .

  Persoonlijk denk ik dat ze ergens op de loonlijst staat van een of andere Saoedi .
  Diezelfde mensen die de jihad sponsoren en wapens leveren aan de islamitische slagersvereniging .

  Laat U niet foppen , mensen .
  De islam is een levensgevaarlijke beweging .
  En de oerbewoners van deze omgeving die dit allemaal proberen te maskeren of goed te lullen zijn eigenlijk de allerergsten .

 34. Harry:

  @ MIKE ,

  Een vriend van me zat bij de politie toen in de tijd van Wimpie Kok , de politie de opdracht kreeg om op te geven hoeveel allochtonen er in hun woonplaats bivakkeerden . Ze kregen meteen de opdracht mee om degenen die hier wegens gezinshereniging heen gekomen waren NIET mee te tellen .

  Zo worden we bedonderd .
  Statistieken zeggen eigenlijk dus ook al niks meer .

  Maar ik kom als ik eens in een kleinere stad loop , zoveel van die lui tegen dat het opgegeven aantal dat het er ” slechts ” anderhalf miljoen zouden zijn vast ook niet klopt .
  Bestaat gewoon niet .

 35. Johnny:

  Ik begreep dat 3e generatie allochtoon zich vaak in de eerste plaats moslim voelen, in de tweede plaats Marokaan/Turk/Egyptenaar/enz, in de derde plaats Amsterdammer/Rotterdammer/Hagenees/Gouwenaar enz en in de vierde plaats pas Nederlander- ondanks het Nederlandse paspoort. En laten deze 3e generatie allochtonen geturfd worden als autochtonen.

  Laten we ons vooral niet in de alles-of-niets val lokken. Sharia wetgeving regelt ook de slavernij- zo mag een meester een slavin verkrachten. Er is bij mijn weten geen slavernij in de Schildersbuurt- laten we dan niet concluderen dat er helemaal geen sharia is.
  Elementen uit de sharia wetgeving zijn er wel. Voorschriften voor kleding, zedig gedrag en voedsel worden blijkbaar wel gehandhaafd.

  “Maar ja, de angstige buurtbewoners ‘vrezen’ dat er in de toekomst wel een moment zal komen dat de politie niet meer durft te komen. Ja, zo lust ik er nog wel een.”
  Zo vreemd is dat niet gezien de huidige praktijk in vele andere Europese steden.

 36. Harry:

  En de doctrine woekert stiekum gewoon door , dag na dag .
  Een onderwijzeres in een kleine stad vertelde me dat ze haar ( overigens weelderige ) decollettee tegenwoordig helemaal bedekte want de ouders van enkele tientallen leerlingen konden dat niet pruimen .
  Nu zit ze ook ‘s zomers met alle knoopjes dicht voor de klas .
  Zo zie je hoe in het klein ( behalve de maat van die tieten dan ) die afschuwelijke religie doorwerkt .
  En dan zijn er nog lui die durven roepen ; ” ik merk helemaal niks van die islamisering ” !

  Waarschijnlijk zijn die zo blind , dat als ze door een trein overreden worden zeggen : ” trein ? WAAR dan ” ?

  Tegen dat soort idioten zitten wij maar steeds aan te ageren .
  Een eikenhouten boom luistert nog beter !

 37. aadd:

  at Ayna
  ik lees graag Trouw. (op het internet dan). Het is natuurlijk de krant van het CDA en zo moet je hem ook lezen. Pluspunt is dat je er minder de intellectueel gestoelde haat tegen autochtonen tegenkomt van andere linxe bladen. Minpunt is het gebrek aan neutrale verslaggeving, want CDA en broertje van de Azijnbode.
  Verder is het wel aardig het spagaat van dit krantje te volgen. Het CDA wil moslims als stemvee/gelovigen aan zich binden en dat brengt een groot conflict mee met de toekomst van christelijk Nederland, de lezers van Trouw. Het Nederlandse verzetskrantje, dat het Nederlands verzet de nek probeert om te draaien.
  Bij de weg: op zich al onverklaarbaar dat alle linxe bladen zich richten op een doelgroep, die geen kranten leest, geen abonnee wordt en niet adverteert.

 38. Kabraal:

  ‘Get your facts’ ?? Kan je geen nederlands schrijven? Weet je zo snel niet hoe je get ur facts kunt vertalen naar nederlands?? Of vind je het pas krachtig genoeg als je je in amerikaans uitdrukt?? Wat een afknapper.

 39. Ayna:

  Nou ja zeg Kabraal dat is gewoon spelen met de taal man doe niet zo ADHD!!

  Verder zowat helemaal eens met AADD.
  Ik hou die kranten ook bij (nou ja, in vogelvlucht dan anders bederft mijn eetlust) omdat je gewoon zo volledig mogelijk geïnformeerd moet zijn.
  Vooral de opinies en de reacties daarop zijn veelzeggend.

  Maar dat ‘weg met ons’ intellectueel gestoelde haat kom ik daarbij toch vrij vaak tegen hoor.
  Eigenlijk nog vaker dan die andere linkse multikul lang leve de shariakrant Volkskrant.
  Het is allemaal toch heel erg gestuurd in de richting zoals zij het graag zien: meesmuilend met het koningshuis, met de linkse kerk, met sociaal correct schijnheilig Nederland, met een falend overheidsapparaat wat haar fouten en de nadelen van haar diefstal c.q. graaibeleid van de afgelopen jaren naar de oppervlakte ziet komen als omhoog ploepende reuzendrollen, en van gekkigheid niet meer weet hoe al die inslagkraters te dichten.

  Dat ze zich richten op een groep waarvan een percentage niet eens Nederlands kan lezen, heeft denk ik te maken met hun demografische ontwikkeling: hun kinderen kunnen dat wel, en ze krijgen gemiddeld (veel) meer kinderen dan autochtonen, ook dankzij een veel traditioneler gezinspatroon.

  Nog steeds mikken op de dankbaarheid van het stemvee dus, inclusief hun kinderen.
  Dat is het lange termijnbeleid, mijns insziens, van die linkse islamkontlikkerij.
  Om het maar blunt te zeggen.

  En de gasten die daar baat bij hebben, zijn dag en nacht actief als anoniempjes op allerhande opiniesites, zoals ook genoemd.
  Het zou me niet verbazen als daar zeer verrassende, bekende namen tussen zouden zitten, maar daar zullen we nooit achterkomen!

 40. Vasti:

  INCH BY INCH’ALLAH!

 41. Pieter:

  KabraaL. Speel eens wat creatiever met het Nederlands idioom zou ik dan zeggen. Ze gebruikt het alleen om wat stoer over te komen en haar drogredeneringen wat kracht bij te zetten.

 42. BasV:

  Chris. Alle reacties nou even vergetend. Wie woont daar nou.

 43. BasV:

  Chris; Ze haten elkaar. Wat wil je met leuke politike ideen dar aan doen.

 44. HPax:

  @ Kabraal 20.05.13 / 16.35u: ‘Get your facts’ ?? Kan je geen nederlands schrijven? Weet je zo snel niet hoe je get ur facts kunt vertalen naar nederlands?? Of vind je het pas krachtig genoeg als je je in amerikaans uitdrukt??

  @ Anya 20.05.13 / 22.22u
  @ Pieter 21.05.13 / 16.44u
  @ HPax 20.05.13 / 00.30u

  Kabraal ziet het m.i. juist. Anglo-Amerikaans is een prestige taal bij ons, zoals vroeger het Frans dat was. Het gebruik van een prestige taal (PT) is niet neutraal of onschuldig, maar bedoeld om aandacht te trekken, te imponeren resp. te intimideren. De auteur wantrouwt dat zijn eigen taal daarin zal slagen en probeert het met PT, in casu met knauwerig Engels = Amerikaans.
  Keerzijde van deze aanwending van PT is dat zij onzekerheid bij de schrijver verraadt. Die kent zijn zaakjes onvoldoende en/of beheerst zijn moedertaal niet, en bluft zich eruit. Denk maar aan Nederlandse journalisten.

  Gebruik van PT lijkt vooral iets van de Nederlandse (schaamte)cultuur. Die heeft altijd vreemd en vervreemdend tegenover de eigen taal gestaan. Wij hebben van onze Taal geen exportproduct gemaakt, Portugal (Brazilië!) wel.

 45. Ayna:

  Ik heb een domme leesfout gemaakt.
  Een stukje hierboven, na de reactie van Kabraal.
  Ik ging er in een vlaag van verstandsverbijstering van uit dat die sloeg op het ‘bij de weg’, van AAD.
  Daar sloeg mijn reactie op, waarbij ik het ‘spelen met de taal’ noemde.

  De reactie van Kabraal sloeg echter op het artikel van die asielzoekersknuffelende auteur.
  Waar je trouwens mee doodgegooid wordt dezer dagen.

  Anyhow, in dit geval had en heeft Kabraal dus wél gelijk.
  En met HPAX ben ik het ook eens.

 46. Ayna:

  Wil er wel ff bij zeggen dat het gebruik van Engels in bijv. liedjes e.d. (songteksten), een heel andere betekenis heeft.

  Geen onzekerheid, geen schaamtecultuur, maar gewoon business:
  Je gaat gewoon geen wereldhit scoren met een Nederlandstalig nummer.

  Ook in sommige branches is Engels gewoon….favorable, omdat het technische jargon e.d. in die taal wordt gebruikt, om de simpele reden dat het nou eenmaal een wereldtaal is.

  Nederlands niet.

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten