Column

Prof. David Pinto: Aboutaleb en Marcouch, de oom Toms van de PvdA

12-03-2015 16:24

Politiek debat bij Pauw op woensdagavond. Maar nu met Wilders erbij. Wat een verschil met het vorige debat zónder Wilders. Nu levendig, sprankelend en nu en dan en met vuurwerk.  Gepassioneerd en authentiek. Veel leuker om naar te kijken. Nu was er tenminste echte oppositie in het debat. En mooi scherp, op alle punten. Geert kan alle andere opponenten goed van repliek dienen en confronteren met onweerlegbare feiten. Dát is zoals politiek hoort te zijn. Dan valt er wat te kiezen.

D66 staat nergens voor

Helder werd dat D66 nergens voor staat, vis noch vlees. Echte verschillen tussen PvdA en SP waren niet duidelijk. Buma van het CDA gaf nu en dan wat tegengas aan de onuitstaanbare en arrogante Rutte. Wat een ergernis om naar die vent te kijken en te horen hoe hij op zichzelf geilt. Bah! Hij doet denken aan dat pedante jongetje dat iedereen in de klas vroeger irriteerde.

De enige die een ieder goed op z’n nummer weet te zetten is Wilders. De enige die weet hoe je Rutte de mond kan snoeren. En wat was Geert lekker fel en duidelijk tegen de ex-linkse actievoerder Samsom over hoe de PvdA dit mooie kleine landje en haar waarden verkwanselt ten gunste van moslims. Heerlijk hoe Geert dat doet. Je voelt dat de zaken, zoals onze veiligheid, onze waarden en normen, hem echt aan het hart gaan en niet uitsluitend als strategische thema’s worden ingezet.

En wat was de verdediging van Samsom? “Kijk maar naar onze Marcouch en Aboutaleb, die zijn wél oké als het gaat om het tegenaan van islamisering, jihadisme en terrorisme.” Wat een zwakke tegenwerping. Sterker nog. Deze figuren bevestigen juist de stelling van Wilders.

De oom Toms, de witte negers van de PvdA

Ten eerste, twee moslims op één miljoen. Is dat niet de beroemde uitzondering die de regel bevestigt? Ten tweede, zou ik Samsom het volgende voorhouden. Precies, meneer Samsom, pas als een moslim zijn eigen broeders en zijn eigen islam verloochent is hij oké, zoals deze twee opportunisten doen. Pas als zij over andere moslims luid en duidelijk ‘rot maar op’ roepen zijn ze voor ons aanvaardbaar en krijgen ze posities zelfs ver boven hun niveau. Een land met ruimhartig joods-christelijke moraal laat dat toe, hoe cynisch! De oom Toms, de witte negers van de PvdA.

Je liegt, Rutte

Wilders wist ook feilloos Rutte klem te zetten aangaande zijn stelling in het vorig debat dat het beter is als jihadisten sneuvelen in Irak en Syrië in plaats van terug te komen naar Nederland. Maar als ze niet sneuvelen, meneer Rutte, wat doet u dan meneer Rutte? Euh… van alles, zei Rutte: ze volgen, in de gaten houden, ook wel opsluiten. Je liegt, Rutte. Slechts drie zitten vast, de rest loopt vrij rond en vormt een bedreiging voor de samenleving.

Maar hopen dat over een week blijkt dat de kiezer de buik vol heeft van Rutte en Samsom gesteund door een club met de ruggengraat van een garnaal, namelijk D66. Hopelijk kiest Nederland voor een partij met een leider die zich écht om het volk en haar belangen bekommert.