#OPHEF! van de week

29-05-2015 15:38

 

#OPHEF! De racist Quinsy Gario weer een podium geven? Het is zo vermoeiend, dus liever niet. In dien plaats dus een gratis maar bindend advies voor een ieder die in de nabije toekomst met Gario’s racistische gedram te maken krijgt: geef deze beroepsactivist een dikke middelvinger. Ja Valtifest, het thema ‘hottentottententententoonstelling’ hadden jullie gewoon in stand moeten houden. Stelletje ruggengraatlozen. 

 

Er is ophef over de burka. Terecht. Ter leering ende vermaeck heb ik de columns van mijn twee favoriete vrouwelijke columnisten over dit onderwerp naast elkaar gelegd. Annabel Nanninga is tegen een verbod van het middeleeuwse vrouw onderdrukkende stuk kledij, kortweg omdat verbieden niet in het liberale gedachtegoed past dat Nederland nog altijd rijk is. Snap ik. Toch ben ik #TeamEbru:

 

“En natuurlijk is verbieden niet liberaal. Nee. Maar intolerante middeleeuwse ‘denkers’ de ruimte geven om een deel van onze Nederlandse bevolking van jongs af aan te hersenspoelen, mishandelen en onderdrukken dient – al het liberalisme ten spijt – verboden te zijn.”

 

 

Islamisering

We blijven helaas nog even in het rioolputje dat islamisering heet. Ik schrijf ook liever over het immense leed dat Gerard Joling is overkomen toen hij een bejaarde vrouw van haar steunkousen reed, maar de opmars van religieuze sores in het dagelijks openbare leven vind ik ernstiger en dus het benoemen waard.

In Oldenzaal wordt vanaf half juni een proef gehouden met een oproep tot gebed bij de Fatih moskee. Het gejengel zal drie maanden lang elke vrijdag te horen zijn. Buurtbewoners die liever niet worden geconfronteerd met de strapatsen van de moskee worden weggezet als racisten. Burgemeester Schouten (PvdA) is voorstander van meer religie in het openbare leven.

Vroeger, toen geluk heel gewoon was en ik nog voetbalde, gingen wij doerakken met de blote bips onder de douche staan na afloop. Ook mijn Turkse en Marokkaanse matties. Later, ze neukten nog net zo hard Nederlandse meisjes, zopen nog net zo hard whisky en bier, rookten nog immer hun joint, werd naakt douchen not done. Stonden ze daar in hun boxershort. Wij lachen. Sta je dan, met kleding aan onder de douche.

Die door religie ingegeven preutsheid is nu doorgeslagen en voert zelfs zover door dat jongetjes een rokje aan doen waaronder ze hun onderbroek kunnen verwisselen. Zonder dat iemand hun zondige naaktheid ziet.

En verder… islamitische basisscholen worden populairder, scholen zwichten voor ouders die uit naam van hun schitterende geloof eisen dat jongetjes en meisje apart sporten, kinderen mogen niet meer mee op schoolkamp. Staat in de koran dat daar orgies plaatsvinden, als ik de uitleg goed heb begrepen.

Enfin, ik ben blij dat ik geen kinderen heb.

#OPHEF! van de week

De ophef van de week is tegelijkertijd een verkiezing voor schlemiel van de week en die heeft Giel ‘kwetsen is niet lief’ Beelen met verve gewonnen.

De NPO-ambtenaar pikte een ludieke actie op om awareness te creëren voor borstkanker. Hi-hi-hilarisch! Hold a Coke With Your Boobs Challenge! Geweldig. Moet ik u nog uitleggen waarom ludieke acties met grote blote neptieten voor vrouwen met borstkanker niet bijdragen aan awareness en zeker niet aan een positieve vibe voor deze vrouwen?

Nee hè. Zeg Giel, Put a Coke In That Hole Where The Sun Doesn’t Shine.

Fijn weekend.

 

@TjeerdL