Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

28-05-2015 19:23

“De tijd van ‘Ich habe es nicht gewusst’ ligt 70 jaar achter ons.”

Directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen snapt het: als je een fijne Godwin kunt maken moet je die kans nooit aan je voorbij laten gaan. Van Oostveen doelt op Sepp Blatter, die hij als voorzitter van de FIFA verantwoordelijk houdt voor de algehele misère.

 

EenVandaag-journalist Remko Theulings stelt zo zijn vraagtekens bij de preoccupatie met de PvdA die Wouter Bos in zijn wekelijkse Volkskrantcolumn aan de dag legt.

 

Het immer scherpe Kamerlid Norbert Klein houdt misstanden in de samenleving goed in de gaten.

 

Mijn hart gaat uit naar mijn collega Gerard joling die op dit moment een vreselijke tijd door moet maken. Wat erg als…

Posted by Blushing Blaricum on donderdag 28 mei 2015

Gordon leeft intens mee met Gerard Joling, die gisteren een 91-jarige vrouw aanreed en nu een ‘vreselijke tijd’ doormaakt.

 

“U had eerst ontkend dat er in de vergunningaanvraag over een monstertruck was gesproken. Toen dat er wel in bleek te staan, bood u niet uw excuses aan. U bleef er bij dat de vergunning terecht was verleend. Sterker: u zou die vergunning nu weer afgeven als er een aanvraag zou komen. Samengevat: u trof geen blaam.
De enige reden waarom u gisteravond alsnog besloot af te treden als burgemeester was dat de gemeenteraad onvoldoende vertrouwen in u heeft. In de woorden van de raadsleden (alle, ook van uw eigen PvdA): gebrek aan schuldbesef, gebrek aan zelfreflectie, ongeïnteresseerdheid en formeel gedrag. In mijn woorden: een lul met vingers.

Veel plezier van uw wachtgeld!”

Jan Dijkgraaf nagelt in zijn dagelijkse ‘Briefje van Jan‘ dit keer Hans Gerritsen aan het kruis. Gerritsen stapte gisteravond op als burgemeester van Haaksbergen, n.a.v. het dodelijk ongeluk met de megatruck in zijn gemeente. Niet omdat Gerritsen zo vreselijk met door toedoen van zijn instemming aangerichte ellende zit, maar omdat hij door zijn collega’s is weggebonjourd.

 

“Ik heb er enorm veel zin in en hoop mijn ervaring op het gebied van tuinieren en mijn kennis over – en liefde voor de tulpen op een leuke manier met de kijker te delen.”

Boer Tom van Boer Zoekt Vrouw heeft aan het programma weliswaar geen nieuwe liefde overgehouden, maar wél een nieuwe schnabbel. Tom wordt één van de gezichten van Eigen Huis & Tuin.

 

“Toen zei ik tegen Isa: ‘Je hebt jezelf nog nooit uitgelaten over wat je vindt van de escapades van je broer. Dat hoeft ook niet, maar ik wil graag weten: wat doet het als zus met je?’ Toen ging ze toch een beetje vertellen. Je vraagt natuurlijk in feite hetzelfde. Dat komt omdat Jopie zo is van: ‘Meid, hoe is het met je broer en zus?’ Gasten vertellen op die manier meer.”

Cabaretier Richard Groenendijk had Isa Hoes te gast en ontfutselde haar iets over de toyboyrel van haar broer Onno. Op 100%NL openbaart hij zijn interviewgeheim: een typetje.

 

“Sorry, dat was mijn broer die belt.”

Camiel Eurlings had zijn telefoon aan laten staan tijdens zijn verhoor voor de parlementaire enquêtecommissie Fyra. De oud-minister van Verkeer drukte zijn broer vervolgens weg en zette de telefoon uit.