Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

27-05-2015 19:21

“We hebben een stoel op kantoor die een kleine stroomstoot geeft als je die twee hele irritante woorden zegt. De meeste mensen die bij ons op kantoor binnen komen, kennen ‘m al. Die beginnen al ‘ja, maar…’ te roepen als ze net binnen zijn, haha.”

Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft een hekel aan de woorden ‘ja, maar…’.

 

Georgina Verbaan leert de redactie van NU.nl een journalistieke les.

 

“Zij: Maar toen werd ik gebeld door Conny, de secretaresse van de fractie. Je weet wat er met Wim is gebeurd? Ik dacht: hij is dood.
(…)
Zij: Daarna de dreigementen. Dat je dood moest, dat je van een flat moest springen.

Hij: Kennelijk heeft de mens toch behoefte iemand naar het hiernamaals te wensen.”

Vier jaar geleden stemde D66-Statenlid Wim Cool tijdens de Eerste Kamerverkiezingen met een blauwe pen, waardoor D66 een zetel minder in kreeg. Toine Heijmans blikt terug op die periode met Cool en zijn vrouw. In de papieren Volkskrant.

 

LOL-tweetje van Eelco Bosch van Rosenthal, als reactie op de vele FIFA-functionarissen die vandaag gearresteerd worden. De arrestaties zijn onder meer gedaan omdat de toewijzing van het WK 2022 in Qatar niet volgens het boekje zou zijn gegaan.

 

Als twee volwassen mensen die van elkaar houden elkaar trouw willen beloven en voor de wet (en God, als ze gelovig zijn)…

Posted by Frans Timmermans on dinsdag 26 mei 2015

Frans Timmermans duidt op zijn Facebookpagina het Vaticaan inzake het homohuwelijk.

 

Een borstkankerpatiënte zet Giel Beelen, die op zoekt lijkt naar makkelijke tietenfoto’s, te kakken door haar borstloze lichaam te Twitteren.

 

Sylvana Simons blijft er ondanks meerdere nachtjes slapen bij dat ze liever roeptoetert dan duidt.

 

Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf (SGP) ontvangt gaarne elke prijs die men hem toekent

 

“Het was beter geweest als ik een jaar eerder was gestopt. Ik zat soms zuchtend tegenover Jeroen omdat ik mij niet goed voelde en daar ging hij zich dan aan ergeren. Dan wordt het niks. Als ik naar Amsterdam reed, dacht ik steeds vaker: ik zou liever thuis blijven vanavond, of naar de film gaan of zo. En als dat steeds vaker voorkomt, is het tijd om in te grijpen.”

Paul Witteman vertelt in De Volkskrant dat het beter was geweest als hij een jaar eerder de pijp aan Maarten had gegeven.

 

Voor het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn zijn moslims met een hem onwelgevallige mening geen échte moslims.