Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

14-05-2015 19:28

“Ik zou liegen als ik de kijkcijfers niet weet, want in tv-land is dat echt een ding. Ze komen de volgende dag op teletekst of internet. Daar zijn mensen mee bezig. Ik moet je heel eerlijk zeggen, en ik weet niet of de VARA er heel blij is, maar wie the fuck kijkt er nog tv? Ik kijk nooit meer tv.”

Giel Beelen, onder meer presentator van televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter vertelt aan Superguide dat die hele televisie hem eigenlijk gestolen kan worden.

 

“Burgerschap, in de zin van betrokkenheid, respect voor mensen: mannen, vrouwen, blank, geel, zwart, homo, hetero. Daar gaat het om. Dat moet in de eerste plaats in de gezinnen plaatsvinden. Natuurlijk ook in school en kerk. Dat gebeurt ook. Laten we met elkaar niet vaststellen welke gevoelens mensen moeten krijgen wanneer ze bepaalde dingen zien. Gelukkig wonen we in een vrij land. Laat dat a.u.b. zo blijven.”

Voormalig Gronings gemeenteraadslid David de Jong reageert bij RTV Noord op het bericht dat homo-tolerantie in Nederland achteruit is gegaan.

 

Olaf Koens gaat voor Pauw naar Sicilië.

 

Wouke van Scherrenburg mist de ironie maar weet tegelijkertijd een punt te maken.

 

Pritt van nieuws- en opinieweblog Geenstijl vindt het ook maar niks.

 

Koens vermaakt zich ondertussen kostelijk.

 

“Veel mensen denken dat grote stukken van het Oude Westen in de aanval verwoest raakten en trekken de grens soms tot diep in het Nieuwe Westen door. Ook wordt hij nogal eens foutief door Crooswijk getrokken. Jongeren gaan vooral hier de fout in, ouderen weten beter dat het Oude Westen nog van voor de oorlog is.

In deze wijken staan veel huizen van de stadsvernieuwing. Zien jongeren dit gebied aan voor gebombardeerd terrein?”

Rotterdams Blog Versbeton deed onderzoek naar hoe mensen de ‘brandgrens’ in Rotterdam ervaren. Het lijkt er op dat mensen ook niet gebombardeerde stukken aanzien voor het resultaat van de creativiteit van de Luftwaffe.