Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

05-05-2015 19:40

“Het is erg jammer dat er mensen op deze mooie wereld zijn die andere mensen in een kwaad daglicht stellen. Juist op een dag als vandaag (4 mei, red.) moet iedereen stilstaan bij de vrijheid en dus ook van de vrijheid van meningsuiting. Maar de reacties die er namens mijn naam de wereld in zijn gestuurd, gaan echt te ver.”

Hagenaar Andreas Kort (kandidaat SP-raadslid) twitterde zijn doodsverwensing aan Geert Wilders echt niet zelf hoor, heus niet. Hij was gehackt!

 

“Als ik niet zou denken dat hij een goede voorzitter kan zijn, had ik hier niet gezeten. Blatter heeft het voetbal veel schade toegebracht sinds hij aan de macht is. Het is voor hem tijd om een stap opzij te doen en ons, mensen vol kracht en energie, het voetbal te laten renoveren. Ik heb vier WK’s gespeeld en jaagde altijd op de bal, Blatter jaagt op champagne. Dat irriteert mij enorm.”

Diego Armando ‘Pluisje’ Maradona haalt uit naar FIFA-voorzitter Sepp Blatter. (ANP)

 

“Daar gaan we nog een stevig gesprek over aan met de KNVB.”

Politiewoordvoerder Andringa vindt het maar vreemd dat niet iedereen wil meewerken aan de CAO-acties van de hermandad.

 

“Waar is die #Venlo nou weer goed voor @1Limburg? Deze man is een #schandvlek voor #Venlo!”

Wethouder Testroote (PvdA) is overduidelijk geen fan van Venloos beroemdste inwoner. En een Limburgse rel is geboren.

 

“Ik ben op geen enkel moment op censuur gestuit en kreeg alle ruimte om een authentiek beeld te schetsen. Daardoor zit ook het moment in de film dat Matthijs met een wattenstaafje in zijn oor zit te peuteren.”

Heleen Minderaa maakte een documentaire achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Ze zegt in De Volkskrant de volledige vrijheid te hebben gekregen en niet is gecensureerd door de programmamakers.

 

“Als je heel veel geld wilt verdienen, verhuis je maar naar een commerciële omroep.”

Nog meer Matthijs van Nieuwkerk als lijdend voorwerp. VVD(!)-Kamerlid Arno Rutte zet in het AD vraagtekens bij het salaris van de presentator, die vorstelijk wordt betaald van uw belastingcenten.

 

“De lef van Westergaard en Wilders, die beiden op dodenlijsten van terreurbewegingen staan, verdient respect. Ze zwichten niet voor de bedreigingen. Dit herinnert aan de woorden die vicepremier Lodewijk Asscher wijdde aan de vrijheid van meningsuiting, kort na de aanslagen in januari op het tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs. „In een vrij land hoort het zo te zijn dat die vrijheid er juist ook is voor hen wiens mening ons niet bevalt. Ik ben boos dat Geert Wilders nog altijd bedreigd wordt en ik bewonder zijn moed om desondanks zijn mening te uiten.”

Het immer anoniem redactioneel commentaar voor de avondcourant NRC Handelsblad neemt het op voor Geert Wilders.

 

“Eigenlijk haat ik ze, zeker na vanavond. De politie is ontzettend racistisch. Maar misschien moeten we het systeem van binnenuit veranderen.”

Nee, dit is niet Quinsy Gario of een Amerikaanse jongere in Baltimore, maar een Ethiopische joodse in Israel. In het NRC.

 

“Het is verraad. Ik schaam me dat de voorzitter van het Front National mijn naam draagt.”

Jean Marie Le Pen, FN oprichter en holocaustbagatelliseerder, wordt eruit gezet door zijn dochter en is daar niet blij mee.