Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

04-05-2015 19:45

“Was de VARA niet die arbeiderspartij vroeger?”

Commenter op Facebook reageert op artikel over de zes teveel betaalde unieke talenten van de NPO (waarvan 4 bij de Vereeniging Arbeiders RAdio werken).

 

SP-raadslid Peter Kwint zoekt naar een speld in een hooiberg. Het populaire Footballculture maakte een schitterend T-shirt over Arno Vermeulen, die in gans het land uitgekotst werd. Sinds Vermeulen het T-shirt zelf droeg tijdens de uitzending, wordt hij langzaamaan weer omarmd. Toch heeft de NOS liever niet dat er een piepklein fragmentje op de website komt te staan en dreigt met juridische stappen.  

Diezelfde Peter Kwint vliegt PVV-Kamerlid Martin Bosma in de haren.

 

“Als we niet in staat zijn om grovegrappenmakers, holocaustontkenners, haatimams, politici en alle anderen met meninkjes die misschien, mogelijk, niet helemaal passen binnen de goede smaak van elke toehoorder in ons midden te dulden, laten we dan vanavond maar de teloorgang van die zwaar bevochten vrijheid herdenken. Niet met een stilte die twee minuten duurt, maar gewoon eeuwig.”

Jalta‘s Annabel Nanninga schrijft weer eens rake woorden.
MmM

Verwarde blanke autochtone mevrouw (“kunstenares”) gaat vanavond op de Dam waarschijnlijk al die slachtoffers van boeken, liedteksten, kranten, bundels, letters en het alfabet zelf herdenken. Immers: doodgeschoten worden door een meningen verbiedende bezetter is lang zo erg niet als het ‘geestelijke geweld’ van belediging. Sterker nog, zo’n bezetter zou een uitkomst zijn: lekker meningen verbieden!

 

“Eerst waren Europeanen allemaal Charlie. En nu er zoveel mensen verdrinken? Wat zijn ze nu?’, vroeg Sigrid Kaag, VN-gezant in Libanon vorige week retorisch in een interview in deze krant. Oh? Moeten we nu allemaal ‘Je suis een blootvluchteling’ achter ons raam plakken? Mogen we geen verschil meer maken in geschokt zijn? Moet geschokt zijn ook rationeel verlopen? Zo wérkt het toch helemaal niet. Hou toch eens op met dat moralisme.”

Marjoleine de Vos weet dat je niet altijd geschokt kan zijn en snapt dat mensen gaan tuinieren, net als Voltaire. (NRC)

 

Maakt mindfulness ons ook tot betere mensen? Hoe zit het bijvoorbeeld met de invloed op – pak ’m beet – wereldvrede?

“Die is er zeker, daar ben ik van overtuigd. Vetes ontstaan vaak doordat mensen teveel handelen vanuit hun emoties, en doordat ze zichzelf als slachtoffer zien. Maar door jezelf in die slachtofferrol te plaatsen, ga je voorbij aan je eigen aandeel en bestempel je de ander gelijk als dader.”

Het NRC Handelsblad praat met de uitvinder van mindfulness, Jon Kabat-Zinn. Die ziet nog meer mogelijkheden dan rozijnen eten met deze techniek.

 

“Ik vind het afzeiktelevisie en daar wil ik absoluut niet aan meewerken. Ik ben daar ook helemaal niet geschikt voor. Paul heeft verschillende keren geprobeerd mij over te halen, maar helaas voor hem, ik ga dat gewoon niet doen.”

Boer Tom van Boer Zoekt Vrouw legt in Privé uit waarom hij geen trek heeft om mee te doen aan Ranking The Stars