Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

01-05-2015 18:27

“Vorige week rekende hij me snel voor: 2,4 miljoen euro voor rechtstreekse plaatsing, 3 uitverkochte thuiswedstrijden met een recette van 250.000 euro per wedstrijd. Tezamen met de televisiegelden een geweldige bonus voor de club.

Veel belangrijker echter, een tastbare prijs in de prijzenkast. De eerste. De beloning voor een jarenlang evenwichtig beleid van een bijkans maniakale directeur. Een fan in hart en nieren. Daarom hoop ik dat FC Groningen dit weekend de finale wint.

Voor Hans, voor alle Stadjers, voor de hele provincie. Laat ons weer eens juichen!”

Wilfred Genee hoopt dat FC Groningen de KNVB-beker gaat winnen dit jaar. Hij gunt het met name algemeen directeur Hans Nijland.

 

Nee, de professionals in Brussel, die hebben er een succes van gemaakt.

 

“Het wordt een mannetje. Dat durf ik wel zeggen. Er zit een piemel aan.”

Rick Nieman heeft het op Radio 538 niet over een eventuele zwangerschap van zijn vrouw Sacha de Boer. Nieman vertelt over zijn opvolging bij RTL Nieuws, waar hij zal worden opgevolgd door een man.

 

“‘Uit respect voor de slachtoffers in Nepal gaat onze actiedag vandaag, 1 mei, niet door’.
Alsof het de slachtoffers in Nepal en hun nabestaanden ene fuck interesseert of een flutactie in Nederland wel of niet doorgaat. Get real!”

Jan Dijkgraaf richt zijn ‘briefje van Jan‘ vandaag aan ex-PvdA’er Carolien Gehrels, tegenwoordig het gezicht van WOMAN inc.

 

“In de Balkan is 24Kitchen veel populairder dan in Nederland. Ik ben er nu een paar keer geweest, en de mensen zijn er heel uitgelaten en enthousiast als ze me zien.”

Chefkok Rudolph van Veen wordt in Nederland nog wel eens uitgelachen, maar in de Balkan kan de ster nauwelijks over straat, zo vertelt hij in Prive.

 

“De AIVD een schoothond van de NSA? Echt bullshit.”

Chef van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) Rob Bertholee vertelt in NRC Handelsblad dat hij weinig heeft met de kritiek op zijn organisatie.

 

“Ik vind hem niet spannend genoeg om daar verder in te duiken.”

Diezelfde Bertholee over NSA-klokkenluider Edward Snowden.

 

Telegraaf-columnist Rob Hoogland reed vandaag met een illegale diesel Utrecht binnen en kwam ook langs de veroorzakers van nieuwe wetgeving.