Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

29-04-2015 19:26

Liesbeth van Tongeren steekt Henk Kamp een hart onder de riem, ofzo: Hij kan er eigenlijk ook niets aan doen.

 

“Ik zie dan zo’n vrouw haar auto staan wassen op naaldhakken en in latex, maar ik vraag mij af of ze dat echt op zaterdagmiddag in die outfit doet.”

Multitalent Peter R. de Vries twijfelt aan de echtheid van Hotter Than My Daughter, het programma van alleskunner Gordon. Dat vertelde De Vries vanmorgen op Radio 538.

 

“Door de moraal, wat goed en slecht is, afhankelijk te maken van de emotie die er aan vast kleeft, belet je mensen die het willen uitzoeken hun werk, want wat zij doen is per definitie niet populair. De Grieken zijn zielig, want ze hebben niks te eten. Dus we mogen ons geld niet terugvragen. De bootvluchteling is zielig, hij sterft dus we moeten ze allemaal binnenlaten. Emotie vind ik het zwakke en het grootste gevaar van de Nederlandse journalistiek.”

Theodore Holman legt aan Arnold Karskens hét grote probleem van de Nederlandse journalistiek (en sowieso heel Nederland) uit. Via Blendle.

 

“Het is echt een vervelend, naar mens. Je kunt last hebben van een ochtendhumeur, maar zij is gewoon echt een arrogant klotewijf.”

Radio Veronica-dj Alex Oosterveen over Olcay Gulsen, vlak voordat zij live werd gebeld in de uitzending. Gulsen wordt deze week elke ochtend gebeld, maar of de samenwerking nog lang stand gaat houden is de vraag.

 

“Voor een paus vind ik het best een vooruitstrevend standpunt. Normaal gesproken is een Paus iemand met hele conservatieve en volstrekt achterhaalde waanideeën. Een soort Thierry Baudet in een jurk.”

Cabaretier Pieter Derks benoemt in zijn column op Radio 1 het voornemen van de paus aan om zich in te zetten voor klimaatverandering.

 

“NS heeft de drie verantwoordelijke bestuurders bij Qbuzz en Abellio aan de kant geschoven. Van hun kant beweren zij dat de NS-top op de hoogte was van de inzet van de voormalige Veolia-medewerker. Dat is een beschuldiging die nader onderzoek verdient.”

Het immer anonieme commentaar van NRC Handelsblad vindt dat het NS-aanbestedingsschandaal een staartje dient te krijgen.

 

“Uitgeprocedeerde illegalen in het zicht van verpleeghuisouderen vierentwintiguurszorg bieden. Of je staat te barbecuen in een kamp vol uitgehongerde vluchtelingen.”

Jalta‘s Annabel Nanninga is furieus over het opvangen van illegalen in een Amsterdams verzorgingstehuis.

 

“Holle Bolle Gijs woont in Brussel! (-) Voor de PVV is de maat vol. Geen cent meer naar Brussel, naar Griekenland, naar Afrika. We kunnen deze miljarden veel beter besteden in eigen land. Genoeg is genoeg!”

Financieel-woordvoerder Teun van Dijck van de PVV-fractie voelt in een persbericht helemaal niets voor een nieuwe Europese naheffing.