Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

28-04-2015 19:21

“Het gaat tegenwoordig allemaal digitaal. We hadden alle codes doorgegeven, maar er heeft één iemand zijn mail niet goed gelezen en een beetje zitten slapen. (…) Er is iemand als een gek naar het AvroTros-pand gereden, heeft daadwerkelijk weer een bandje gehaald en is naar de eindregie gescheurd en het daar in een machine weten te stoppen.”

Antoinette Hertsenberg verklaart op Radio 538 waarom de uitzending van Radar maandag maar liefst twintig minuten te laat is begonnen.

 

“Ik vind Peter zo’n ontzettende lul. Dat eigenwijze, betweterige toontje, dat ergert me mateloos. Er is er nog één die erger is dan Peter R. de Vries: Arie Boomsma. O, Arie Boomsma, dat vind ik zo erg. Erger bestaat niet. Die gaat dan naar een gehucht in Twente en die haalt dan een jongen van de plaatselijke voetbalclub over om uit de kast te komen. Dan heeft hij emo-tv en dan gaat Arie zo trots als een hond met zeven lullen weer naar huis.”

Johan Derksen laat weinig heel van Arie Boomsma.

 

“Vandaag niet op de radio. Morgen vertel ik waarom.”

Ruud de Wild was dinsdag NIET te beluisteren op Radio538. En woensdag vertelt hij waarom niet.

 

“Bezoek Auschwitz met ‘Ontdek Polen’. Onvergetelijke reizen naar Polen.”

In Medemblik (NH) bouwen ze al aan een mini-Auschwitz maar elders in NH kunt ook op een ‘onvergetelijke reis’ naar Auschwitz. Noord-Holland, het nieuwe Polen.

 

“De politie houdt al weken regelmatige toeterprotesten of rijdt in symbolische optocht langzaam op de snelweg. Hun boodschap: wij worden al jaren op de nullijn gehouden en we verdienen meer waardering. Ongeveer eenzelfde appel als destijds de schoonmakers, die onaangenaam werk doen, vaak in gebroken, losse contracten. De politieoptochten bevatten echter overheidspersoneel met een vaste baan, spannend werk en een redelijk inkomen. Vergelijkbaar met de leraar, verpleger en verkoper voor wie de onzekerheden tenminste even groot zijn en de toekomst even, of meer ongewis is. (-) Respect eisen als onderhandelingsstrategie is altijd gevaarlijk. Die nullijn had met waardering niets te maken. Wel met realisme.”

Het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad vindt dat de politie wat minder hoog van de toren mag blazen.

 

TPO-scribent en afgestudeerd classicus en gepromoveerd archeoloog Miko Flohr ziet wel de lol in van Thierry Baudet die vandaag een kruistocht tegen moderne architectuur is begonnen.