Politiek

Mensen met een mening: maandag 27 april

27-04-2015 20:54

“The Charlie Hebdo artists were executed in cold blood for drawing satirical cartoons, which is an entirely legitimate activity. It is quite right that PEN should honour their sacrifice and condemn their murder. This issue has nothing to do with an oppressed and disadvantaged minority. It has everything to do with the battle against fanatical Islam, which is highly organized, well-funded, and which seeks to terrify us all, Muslims as well as non-Muslims, into a cowed silence. These six writers have made themselves the fellow travelers of that project. Very, very bad move.”

Salman Rushdie reageert op het politiek correcte protest van zes prominente schrijvers die het niet vinden kunnen dat Charlie Hebdo zomaar, ondanks dat de hele redactie is afgeslacht voor een paar cartoons, een prijs voor de vrijheid van meningsuiting ontvangt.

 

“De hele Eurogroep, inclusief de Griek, wil nog steeds dat Griekenland uit het moeras wordt getrokken en in de eurozone blijft. Dat vergt ingrijpende maatregelen. Als Varoufakis dan blijft roepen ‘dat wil ik niet, dat kan ik niet’, komen we er niet uit.”

Minister van Financiën en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem meent in de Volkskrant dat zijn Griekse collega Yanis Varoufakis het financieel herstel van Griekenland in de weg staat.

 

 

“Ik ga niets lelijks over Varoufakis zeggen. Het huidige hulpprogramma voor Griekenland is heel breed. Ja, het gaat over de begroting en de financi-ele sector maar ook over privatiseringen, de arbeidsmarkt en pensioenen. Dus veel meer dan wat de portefeuille van de minister van Financiën omvat. Het ligt dus voor de hand dat ik afspraken maak met de coördinator aller ministers in Griekenland: minister-president Tsipras.”

Wederom Dijsselbloem.

 

 “Europa is in een humanitaire vorm van zelfverdediging gedrongen. De bootjes bijtijds opsporen, de drenkelingen redden en terugbrengen naar hun land van herkomst. Dat is de enige mogelijkheid. Want in tegenstelling tot wat de vluchtelingen denken is Europa politiek gesproken een gammel werelddeel geworden. Als er een Nederlandkenner onder de vluchtelingen zou zijn, had hij na het bed-bad-brood-drama rechtsomkeert gemaakt.”

Columnist Henk Hofland in NRC Handelsblad.

 

“Ook #baudeting is grappig, maar ook een beetje pijnlijk. De deelnemers zijn geen pubers en het mikpunt is geen tv-sterretje, dit is het debat in Nederland. Iemand publiceert een boek in Frankrijk, en opiniestukken in Franse kranten, bijvoorbeeld over de bootramp, en diens critici trekken als antwoord gekke bekken vanwege een overhemd. We zijn kennelijk de gewone dialoog voorbij, woorden en argumentaties volstaan niet meer, wat rest is bekken trekken en sentiment.”

Arjen van Veelen (NRC Handelsblad) had graag gezien dat u meer inhoudelijk was ingegaan op Thierry Baudet.

 

 

ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers is een steunpilaar van het Huis van Oranje. Zoveel is duidelijk.

TPO‘s Bas Paternotte is diep teleurgesteld in een verslaggever van RTL Nieuws.