Haagse grabbelton

Katheder stort in tijdens MH17-debat

24-04-2015 00:44

Het MH17-debat werd donderdagavond even geschorst toen het spreekgestoelte van het kabinet inzakte. Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) stond erachter toen dat gebeurde en kreeg daarbij iets op haar voet, wat pijn deed. Eerder op de avond kwam het spreekgestoelte ook al scheef te staan, nadat minister van Veiligheid en Justitie  Ard van der Steur (VVD) erachter had gestaan.

“Ik ben blij om te zien dat het kabinet is blijven zitten”, grapte VVD-Kamerlid Han ten Broeke nadat het debat was hervat. SP-Kamerlid Harry van Bommel maakte een indringende foto-reportage.

Eerder Schippers bijna gewond in Tweede Kamer

Het is niet voor het eerst dat een lid van het kabinet bijna gewond raakt in de Tweede Kamer. In december 2011 viel tijdens een debat een lamp uit het plafond van de Nationale Vergaderzaal. Het scheelde weinig of die had minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) geraakt.

Lees ook

MH17 debat – Kamerbrede verontwaardiging over Kiev-memo

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.