Bram Moszkowicz lijsttrekker VNL

21-04-2015 10:52

 

Bram Moszkowicz is de komende verkiezingen de lijsttrekker voor de partij VoorNederland (VNL). Dat maakte de partij maandag officieel bekend tijdens een persconferentie in Nieuwspoort.

VNL is de partij van ex-PVV’ers Joram van Klaveren en Louis Bontes. Die laatste was het overigens niet eens met de benoeming van Moszkowicz, en maakte daarom maandag bekend dat hij bij de volgende verkiezingen de partij zal verlaten. Naast Bontes en Van Klaveren bestaat het bestuur van VNL daarnaast nog uit ex-PVV medewerker Johan Driessen. Ook hij was vóór de komst van Moszkowicz, waarmee Bontes in de minderheid was en geen andere optie zag dan zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen.

‘Klaar voor de politiek’

Na zijn opkomst, onder begeleiding van Frank Sinatra’s ‘That’s Life’, stelde Moszkowicz: “Ik ben bevrijd van de angst om te vallen, van de angst om in de media neergesabeld te worden, van de angst om uit een koffer te moeten leven en van de angst om door het establishment vermorzeld te worden. Kortom, ik ben klaar voor de politiek”.

Hij gaf toe ‘niet op deze plek’ te hebben gestaan als hij niet was geschrapt van het tableau, maar stelde uiteindelijk dankbaar te zijn. “In deze rol kan ik mijn kinderen meer bieden dan in mijn vorige rol, als zogenaamde steradvocaat.”

Moszkowicz wil zich als lijsttrekker onder meer gaan richten op de scheiding kerk en staat, vrijheid van meningsuiting, vlaktaks, sterke defensie, strenge immigratie en effectieve zorg: “alles waar een redelijk mens eigenlijk meteen voor is, maar wat in het huidige model verdwijnt in rapporten en overheidsmodellen van het Binnenhof”.

‘Aansprekende persoonlijkheid met juiste kwaliteiten en levenservaring’

In een mail aan haar leden noemt VNL Moszkowicz een ‘aansprekende persoonlijkheid’, “die over de juiste kwaliteiten en levenservaring beschikt om zich in de politieke arena staande te houden”.
 


 
De 54-jarige Moszkowicz werd twee jaar geleden uit de advocatuur gezet wegens schending van gedragsregels en verwaarlozing van cliëntenbelangen. Ook heeft hij een schuld bij de Belastingdienst, maar dat zegt volgens hem niets over zijn betrouwbaarheid. “Ik heb nooit strafbare feiten gepleegd, ik ben nooit verdachte geweest.”