Politiek

Van Miltenburggate – Streep er onder!

17-04-2015 15:55

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en GroenLinks Kamerlid Linda Voortman hebben na urenlang vergaderen vrijdag de strijdbijl begraven.

De gezamenlijke verklaring van Voortman en Van Miltenburg:

“De gesprekken hebben ertoe geleid dat wij geen twijfel hebben over elkaars goede bedoelingen. Wij hebben het vertrouwen dat ieder de intentie had zorgvuldig te handelen.

We hebben vastgesteld dat de focus van de Rijksrecherche in het onderzoek gericht is geweest op mevrouw Voortman en dat dit nooit de intentie is geweest van de aangifte. Het verzoek was alleen een strafrechtelijk onderzoek te doen naar het lekken van informatie naar de media.

Mevrouw Voortman had graag gezien dat in de aangifte was opgenomen dat het lijstje met namen dat zij heeft ingezien niet overeenkomt met het lijstje dat is gelekt. Omdat dit belangrijk is voor mevrouw Voortman, vindt de Voorzitter het spijtig dat dit niet is gebeurd. Mevrouw Voortman is ervan overtuigd dat dit niet doelbewust was.

Het is duidelijk dat dit voor mevrouw Voortman een hele moeilijke kwestie is geweest. De Voorzitter betreurt dat zij daar te weinig oog voor heeft gehad.

Mevrouw Voortman betreurt dat het deze week niet alleen ging over haar vragen, en waardeert de aandacht die de Voorzitter aan de zaak heeft besteed en rol die ze heeft gespeeld in de beantwoording van de vragen.

Hiermee zetten wij een streep onder deze kwestie.”

Voortman wilde opheldering over de affaire rond de benoeming van Guido van Woerkom tot Nationale ombudsman. Voortman werd er toen ten onrechte van verdacht dat zij namen van kandidaten had gelekt naar de media.

Lees ook

Van Miltenburggate – Wat er deze week gebeurde

Linda Voortman (GroenLinks) ten onrechte verdacht van lekken