Politiek

Samsom heeft vertrouwen in goede afloop bed/bad/brood-overleg

17-04-2015 17:32

Het coalitieoverleg over de opvang van illegalen gaat maandag verder. PvdA-leider Diederik Samsom zei dat vrijdagmiddag na nieuw overleg tussen VVD en PvdA in het Torentje van premier Mark Rutte. De top van de coalitie praat al sinds dinsdagavond over de vraag of uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland recht hebben op opvang en eten (‘bed, bad en brood’).

Samsom uitte vertrouwen in een goede afloop van het overleg met de VVD. “Een akkoord lukt wel denk ik.” Hij benadrukte dat er vorderingen worden gemaakt en dat er geen haast is.

“We moeten wel wat dingen laten uitzoeken, ook technische dingen. We moeten ons niet laten opjagen en een beetje rust zou iedereen goed kunnen doen.”

Samsom herhaalde dat de kwestie complex is, zeker net zo complex als de zorgcrisis in het kabinet afgelopen december.

Peiling: Achterban VVD en PvdA wil geen Kabinetscrisis

Tweederde van de kiezers van VVD en PvdA wil dat de regeringscoalitie de onenigheid rond de opvang van illegalen oplost en doorgaat met regeren. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 12.000 mensen.

Onder de VVD’ers is de wens om door te regeren het grootst: 71 procent. Maar ook onder de PvdA-stemmers vindt 66 procent dat het kabinet verder moet. Van alle ondervraagde kiezers is 54 procent voor een oplossing zoeken en doorregeren, 38 procent ziet het kabinet het liefst over deze kwestie vallen.

Ook de achterban van oppositiepartijen zit niet te wachten op nieuwe verkiezingen. Bij D66 vindt 74 procent dat het kabinet door moet, bij het CDA is dat 66 procent.

Lees ook

VVD en PvdA weer om tafel over bed, bad en brood

Dit bericht wordt aangevuld