Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

17-04-2015 18:32

“PowNed – die omroep die het publieke bestel van binnenuit ging opblazen – heeft nog af en toe een uurtje zendtijd met Studio PowNed. Echt veel moeite doen die jongens Castricum en Weesie er niet meer voor.

Op de achtergrond een Amerikaanse skyline, twee banken, een bureau met een mok. Dat is de laatste vondst van de omroep die het allemaal anders ging doen. (…) Er keken nog maar 260.000 mensen. Bij hoeveel zouden die twee zelf ook beseffen dat het gênant wordt?”

Han Lips, tv-recensent van Het Parool, fikt Studio PowNed af.

 

Kees Verhoeven (D66) trekt een historische parallel

 

“In dat grijze, grauwe verleden gold nog het media-adagium: Jews are news. Als er een kip de weg overstak in kibboets Ochel Chinam, was ik daar ooggetuige van met een crew van zes man inclusief cateraar, styliste en kapster. Gemiddeld keken er 2 miljoen mensen naar mijn items.”

TPO‘s Arthur van Amerongen over zijn tijd als Midden-Oostenverslaggever voor SBS-nieuws in HP-De Tijd.

 

Ware woorden van Wouke van Scherrenburg.

 

Sylvana Simons: Columniste, influential en Viva-adviseur.

 

“Zonder het jeugdloon zouden bedrijven niet overleven, wordt soms gezegd, maar dat lijkt mij onzin. In landen waar jongeren honderd procent van het volwassen loon verdienen, zoals Frankrijk, of ruim tachtig procent zoals in België en Engeland, zijn bedrijven als H&M en McDonalds toch ook succesvol? Zelfs in de VS verdient een achttienjarige bij McDonalds meer dan in Nederland en daar woedt al maanden een hevig debat over poverty wages.”

Nederland is kampioen laagbetaalde kruimelbanen voor jongeren. FNV’er Ton Heerts pleit in NRC Handelsblad voor ‘normale lonen’.

 

“Jammer dat Arnold Karskens zich in de studio van Pauw meldde en niet in het Torentje. In het overleg met Mark Rutte bleef Diederik Samsom op dat moment bewijzen dat men ter linkerzijde dankzij jarenlange indoctrinatie nog altijd ophoudt met denken zodra men met zielige mensen wordt geconfronteerd.”

Telegraaf-columnist Rob Hoogland blikt terug op het optreden van Arnold Karskens bij Pauw.

 

“Uitgeprocedeerd zijn betekent einde verhaal in Nederland en uitzetting. Als illegaliteit strafbaar is, is hulp aan illegalen dat ook. Opvang is strikt verbonden aan medewerking tot uitzetting. Wie voor iets anders kiest, neemt risico’s waar de overheid niet voor verantwoordelijk is.”

De asielwetgeving mag wel wat strenger van Nausicaa Marbe, in De Telegraaf.

 

“Ik heb Gerhard Schröder eens uitgenodigd in mijn banja. Maar de boel vloog in brand. Ik zei: Gerhard, we moeten er uit. Hij zei: ik drink eerst mijn bier leeg. Ik zei nog, je bent gek, de boel staat in vuur en vlam! De banja is tot de grond afgebrand, maar Schröder heeft eerst zijn bier leeggedronken!”

Poetin haalt tijdens zijn jaarlijkse TV-gesprek herinneringen op aan de oud Bondskanselier. Opgetekend door Olaf Koens in de Volkskrant. Een banja is een badhuis.