Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

16-04-2015 19:14

“En het lijkt me best lekker om geen discussies over gender te hoeven voeren bij de koffie.”

TPO-medewerker Huub Bellemakers stopt met zijn werk als woordvoerder GroenLinks Amsterdam. Nu weet u waarom.

 

Hans Klok nodigt PvdA-leider Diederik Samsom uit om hem wat broodnodige trucs bij te brengen.

 

“Een uurtje televisie en opeens is zelfs Peter Jan Rens de gemoedelijke, redelijke en sympathieke van het stel. Briljante casting.”

Han Lips, tv-recensent van Het Parool, over de uitzending van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw met Peter Jan Rens en Rob Geus. Geus leverde gistermiddag nog kritiek op de hygiƫne in huize Rens.

 

“Je moet je het lot van vluchtelingen aantrekken. Anders word je openlijk aan de schandpaal gehangen door woest vingerwapperende, schande snuivende en moraalpredikende moralfags, die dag na dag domme VARA-blogs en -televisieprogramma’s volkotsen met correctquatsch en die zichzelf zo goed als altijd tot de achterban van de “fatsoenlijke” en “progressieve” linkse partijen rekenen. Ideologisch zieltogende partijen die ooit stonden voor de arbeider, voor de armere en voor de minder bedeelde, maar die deze principes vandaag alleen nog lijken toe te passen op asiel- en gelukszoekers, vluchtelingen, illegalen, allochtonen en/of voormalige kolonialen.”

‘Menselijke mispunten’, zo noemt Geenstijls Van Rossem de Facebookers die juichen over de dood van 400 vluchtelingen in de Middellandse Zee. Toch kan hij zich verplaatsen in hun beweegredenen.

 

“Mocht je er doorheen zitten en willen dat ik je wat sterker maak, dan mag je me altijd bellen en dan wil ik je best een starfucker, golddigger en prostituee noemen.”

Veronica-dj Alex Oosterveen biedt Yolanthe Cabau graag de helpende hand. De metgezel van voetballer Wesley Sneijder deed deze week uit de doeken dat alle negatieve berichten die ze ontvangt haar alleen maar sterker maken.

 

Joost van Kuppeveld (DasKapital) kraakt een harde noot over Joris Luyendijk.

 

TPO‘s berichtgeving over tijgerhaai Hans laat Frits Wester niet onberoerd.

 

Journalist Rosa Timmer lijkt niet geheel tevreden met haar voorkomen. Of zinspeelt Timmer op een gebrek aan aandacht in huiselijke kringen?

 

John van Zweden, mede-eigenaar van voetbalclub Swansea City, reageert op geheel eigen wijze op het bericht dat islamitische vluchtelingen christenen midden op zee overboord hebben gegooid.

 

PowNed-verslaggever Jan Roos zit vol vragen.