Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

15-04-2015 19:30

“Excuses maken is één ding, het gaat om het besef. En dus kan ik dit editorial afsluiten met de belofte: volgende week een achtergrondverhaal in VIVA over deze discussie en het sentiment dat het losmaakt. Niet alleen uit de koker van een redacteur met een schuldgevoel, maar juist samen met de vele mensen die zich bij dit onderwerp betrokken voelen.”

VIVA-hoofdredacteur Vivianne Bendermacher reageert op ‘VIVA-gate’.

 

“Ik vind Wendy de meest vreselijke vrouw die ik ooit heb gezien. Ik kijk weleens The Voice Kids met mijn dochtertje en daarin praat ze tegen die kinderen alsof ze debielen zijn. Dan heeft ze allemaal tatoeages op haar armen, het is te ordinair voor woorden, en dan pretendeert die tatoeage-doos iets te kunnen.”</blockquote>

Televisiemaker Rob Muntz sloopt Wendy van Dijk in de Nieuwe Revu.

 

“Je hebt ook zo’n gozer die een documentaire heeft gemaakt over zijn prostaatkanker, Mark Bos. Dat is gewoon een grote egotripperij. Het gaat alleen maar over hoe geweldig hij is. Die kanker van hem is gewoon een BV’tje. Hij is het commercieel aan het uitbuiten. En hij suggereert dat je kanker kunt bestrijden door allerlei alternatieve geneeswijzen. Walgelijk vind ik dat, want het is gewoon bewezen dat die hele geneeswijze niet werkt. Toch suggereert hij dat als je de Himalaya beklimt of met je ballen in ijswater gaat zitten, wat hij zelf heeft gedaan, je prostaatkanker verdwijnt. En niemand zegt er natuurlijk wat van. Iemand die kanker heeft kan je niet aanvallen. Je kunt niet zeggen: je bent een kankerlijer.”

Nogmaals Muntz, die samen met TPO‘s Arthur van Amerongen bezig is aan de documentaire ‘Lachen met Kanker’, over hun terminale vriend Albert de Lange.

 

“Alsof een fan van Feyenoord telkens naar de site van de KNVB moet. Dat werkt niet. De NPO zegt dat jongeren en diversiteit belangrijk zijn, maar in het huidige voorstel vallen hiphopkanaal 101barz en humor.tv weg. Zo jaag je jongeren weg bij de publieke omroep en laat je talentontwikkeling varen.”

Gerard Timmer, directeur van BNNVARA, haalt in De Volkskrant uit naar de NPO-bazen. Deze willen het aantal NPO-websites drastisch terugbrengen, met alle gevolgen van dien.

 

“Een beetje jammer dat 179 andere passagiers de dupe werden van één mafkees met psychische problemen, maar dat zien we de laatste tijd wel vaker in de luchtvaartwereld.”

Veronica-dj Alex Oosterveen haalt uit naar Britt Dekker, die op het laatste moment uit het vliegtuig wilde wegens vliegangst en zo haar vlucht vertraagde. In plaats van zich te schamen, postte Dekker haar verhaal op haar sociale media-kanalen. Volgens Oosterveen enkel en alleen vanwege het feit dat Dekker een aandachtshoer is.

 

Jos Heymans vermoedt dat het overleg van het presidium elk moment voorbij zal zijn.

 

“Gek genoeg heeft dat negativisme me door de jaren heen alleen maar populairder gemaakt.”

Yolanthe Cabau duidt haar populariteit in haar column in Grazia.