Politiek

PVV: Islamitische militairen ongeschikt voor de krijgsmacht

07-04-2015 17:27

De PVV wil dat minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) een campagne start om Nederlandse moslims duidelijk te maken dat zij niets te zoeken hebben bij Defensie. Dat schrijven PVV-Kamerlid Raymond de Roon en Machiel de Graaf in Kamervragen dinsdag. Uit onderzoek blijkt dat veel van de 3000 manschappen en (onder)officieren met een islamitische achtergrond kampen met loyaliteitsproblemen als ze namens ons land worden uitgezonden naar moslimlanden als Irak en Afghanistan.

Die conclusie van de Telegraaf vorige week werd door Ruard Ganzevoort, GroenLinks-senator en mede-opsteller van het rapport, ‘te alarmistisch‘ genoemd. Dat weerhield het PVV-duo echter niet om hun vragen in te dienen.

De twee stellen dat het ‘het onmogelijk is om islamitische militairen met en zonder loyaliteitsproblemen van elkaar te onderscheiden’. Ook hekelen ze het advies van de onderzoekers dat er meer leger-imams moeten worden aangesteld.

“Waarom worden islamitische militairen met loyaliteitsproblemen ‘geholpen’ door predikers van een ideologie die haat en geweld voorschrijft en niet direct de laan en (zo mogelijk) het land uit gestuurd?”

‘Minder islamitische militairen’

Volgens De Roon en De Graaf is er maar één oplossing voor het probleem voor loyaliteitsproblemen binnen de krijgsmacht: ‘minder islamitische militairen’.

“Wanneer gaat bij u het lichtje branden dat het verstandiger is geen militairen aan te nemen met een dubbele nationaliteit, zodat een groot deel van de door loyaliteitsproblemen bezwaarden geweerd kan worden uit de krijgsmacht?”

‘Ongeschikt’

De PVV’ers sluiten hun Kamervragen af met een verwijzing naar een eerdere wervingscampagne van Defensie:

“Wilt u in lijn met eerdere wervingscampagnes een campagne starten die eindigt met de tekst: islamitische militairen vanwege risico loyaliteitsproblemen: geschikt () ongeschikt (X )?”