Politiek

Jos van Rey geroyeerd als VVD-lid

02-04-2015 20:45

Jos van Rey is geroyeerd als VVD-lid. Dat meldt het Limburgse L1. Eigenlijk dachten we dat hij dat allang was, maar nee dus. De landelijke VVD neemt hoe dan ook na vijftig jaar afscheid van één van haar markantste leden. De Roermondse VVD – thuisbasis van de corruptieverdachte – nam in oktober 2013 al afstand van de Limburger.

De reden deze keer is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. “De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn”, luidt de korte verklaring.

In september 2013 werd Van Rey lid van de Liberale Volkspartij Roermond. Van Rey werd voor de Volkspartij Limburg met voorkeurstemmen gekozen. Van Rey was lijstduwer voor de Volkspartij Limburg, en kreeg 3801 voorkeurstemmen. De Volkspartij Limburg haalde één zetel. Vorige week donderdag werd Van Rey beëdigd als lid van Provinciale Staten van Limburg.

Lees ook

Jos van Rey verkoopt stem aan hoogste bieder

Jos van Rey: Dé documentaire

Dossier Jos van Rey