Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

01-04-2015 19:40

“Die kleine Mehmet, die wordt toch wel in Utrecht geboren?”

Hans Kraaij junior tegen Wesley Sneijder. De voetballer, actief in Turkije, maakte onlangs bekend dat zijn vriendin Yolanthe Sneijder-Cabau in verwachting is.

 

“De burger wordt weer de mond gesnoerd. Dat had ik niet verwacht van RTV NH, jullie zijn toch voor het gewone klootjesvolk?!”

Een trouwe luisteraar van RTV NH is woedend, nu de regionale omroep op 1 april bekend heeft gemaakt dat de populaire radiorubriek ‘Zegt u het maar’ verdwijnt. In de rubriek, die ruim tien jaar bestond, konden luisteraars inbellen en hun zegje doen. De zender zegt zich meer te willen richten op ‘onderwerpen die er echt toe doen’ en noemt architectuur en filosofie als voorbeelden.

 

“De timing is gewoon onhandig.”

Vervoerspsycholoog Karel Brookhuis reageert op de plannen van KLM om op lange vluchten minder piloten in te zetten. De bezuinigingsmaatregel wordt aangekondigd in de week dat er wereldwijd discussie is ontstaan over het aantal aanwezige mensen in de cockpit, na de crash van het Germanwingstoestel.

 

“Een regel gaat blijkbaar voor menselijkheid, terwijl degene die die regel moet hanteren, een arts is die dat beroep heeft gekozen omdat hij de mensheid wil dienen; hij is nu beoordeeld door lieden die de zaak uit een papieren dossier hebben moeten bestuderen en niet de patiĆ«nt zelf kennen. Hebben zij de man zien lijden, weten zij hoe het in zijn kamer rook waar hij lag te stikken, kennen zij de wanhoop in zijn ogen, hebben zij de blikken van de familie gezien, de familie die achteraf buitengewoon tevreden was over de hulp die dokter Tromp heeft geboden?

Ik schreef het al eerder: voor mij is dokter Tromp een held. Ik ga deze paasdagen eens wat extra aan hem denken. Wie een regel laat prevaleren boven menselijkheid, zoals de evaluatiecommissie heeft gedaan, maakt van medisch-ethisch handelen een roulette.”

Theodor Holman over de zaak ‘Tuitjenhorn’.

 

“Juist door Dave deze rol te geven en de weerstand die dat oproept, wordt in The Passion duidelijk hoe onrechtvaardig en oneerlijk het was dat Jezus werd veroordeeld in plaats van Barabbas.”

Een EO-woordvoerder legt uit wat Dave Roelvink heeft te maken met het onrecht dat Jezus is aangedaan.

 

Alleskunner Peter R. de Vries over het examen voor voetbalmakelaars. De Vries gaat zelf ook door het leven als voetbalma… intermediair.

 

Ook de politie in Manchester doet aan 1 april. Niet iedereen weet de humor te waarderen.

 

“Rutte maakt de rol van de overheid kleiner, ik maak hem weer groter.”

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) woensdga tijdens een debat over discriminatie. Hij vindt dat de overheid wel degelijk een belangrijke rol heeft bij het tegengaan van discriminatie. De premier zei in een interview in Metro dat hij discriminatie niet kan oplossen en dat allochtone jongeren zich ook moeten ‘invechten’ in de arbeidsmarkt. Maar volgens Asscher is discriminatie niet acceptabel en moet de overheid zorgen voor kaders en de handhaving ervan. De Tweede Kamer vindt dat dit nog niet genoeg gebeurt. Asscher wilde niet zeggen of hij over deze kwestie met Rutte heeft gesproken. “Ik spreek nu namens het kabinet.”