Haagse grabbelton

Discriminatie: SGP wil meisjes vanaf 16 rijbewijs laten halen

31-03-2015 15:34

Sinds twee jaar mogen vrouwelijke SGP-leden zich verkiesbaar stellen. De mannenbroeders hebben sindsdien de smaak te pakken lijkt het. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop wil nu dat meisjes vanaf 16 jaar hun rijbewijs kunnen halen. Volgens de SGP’er is de wetswijziging waardoor jongeren vanaf 17 jaar hun rijbewijs mogen halen een succes. Maar uit wetenschappelijk onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat jonge mannelijke automobilisten een ruim zeven keer zo groot ongevalsrisico als ervaren bestuurders hebben. Meisjes kennen dat probleem echter niet.

Bisschop:

“Meisjes beginnen de puberteit eerder en maken op cognitief niveau een heel andere ontwikkeling door.”

 

Wie had dat gedacht: de SGP die het vrouwelijk geslacht voortrekt? Dat dacht SGP-voorlichter Arnoud Proos ook toen hij zijn persbericht opstelde:

“De SGP is zich er als geen andere partij van bewust dat onderscheid maken op geslacht gevoelig ligt. Daarom bewandelt de SGP volgens woordvoerder Bisschop de ‘koninklijke weg’ en wordt een eerste voorstel morgen ter sprake gebracht in het Kamerdebat over discriminatie. Afhankelijk van het draagvlak en nader onderzoek kunnen  vervolgens vervolgstappen worden  voorgesteld.”  

Waarvan akte. Waarbij we tevens aantekenen dat het morgen 1 april is.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.