Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

31-03-2015 19:13

“Nederlandse kinderen worden bij elke beslissing van hun ouders betrokken. Het maakt van Nederland een meningenindustrie. In de commotie rond Zwarte Piet speelde plots de vraag waarom dat in Vlaanderen, waar Zwarte Piet ook een traditie is, niet voor debat zorgde. Het ergste dat ik voorbij hoorde komen was: ‘De zwarte gemeenschap in België is kennelijk nog niet zo ver geëvolueerd als in Nederland’. Het gebrek aan besef dat er misschien mensen zijn die er gewoon ánders over denken, is zeer Nederlands.”

Sabine Vandeputte was tien jaar lang correspondent in Nederland voor de Vlaamse TV-zender VRT. Vandaag neemt ze afscheid, en serveert en passant de Zwarte Piet-discussie nog even af als typisch Nederlands.

 

“Als ik zie hoe moderne roddels elke week anders zijn, is het bijna onmogelijk dat de geschiedenis van het christendom echt zo verliep. Daar geloof ik echt niet in.”

Bridget Maasland duidt het verhaal van Jezus in het AD aan de hand van haar roddelrubrieken bij Shownieuws.

 

VVD-Kamerlid Ton Elias HAAT GeenStijl.

 

“Wij kiezen iemand die bij de rol past. Dave is op dit moment veel in het nieuws door de huidige omstandigheden en daarmee is hij geschikt voor de rol van Barabbas.”

De EO legt uit waarom Dave Roelvink een rol krijgt in The Passion.

 

“We zijn met deze brief ongeveer een uur bezig geweest, is het mogelijk om ons daarvoor met 1/27 ECTS te compenseren? We hebben onze studentennummers doorgemaild.”

Een aantal studenten keert zich in een brief aan het UvA-bestuur tegen de “salonanarchisten” die het Maagdenhuis bezetten.

 

Olaf Koens biecht op dat hij ooit een champagneglas overwoog te stelen uit het regeringsvliegtuig.

 

Waarop Telegraaf-verslaggever John Maes ook een duit in het zakje doet.

 

“Ik leef met een flinke dosis doodsverachting. Ik spring overal tussen, en bang voor een terroristische aanslag ben ik al helemaal niet. Dat komt denk ik omdat ik geen kinderen heb.”

Halina Reijn op de vraag of ze angstig is, in De Volkskrant