Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

27-03-2015 17:54

“Een groot geluk zal mij deelachtig worden.
Ik wilde piloot worden om in de hemel te kunnen kijken, hoger en hoger, en achter de wolken, en dan weer daar achter; de dood is niet zomaar iets, het is het Grote Niets; het Niets om naar uit te kijken.
(Nee, ik doe niet open! Hou toch op; je zult me dankbaar zijn!)”

Theodor Holman probeert zich in te leven in copiloot Andreas Lubitz, in zijn column in Het Parool.

 

Een straat verbouwen, gebouwen kraken, de politie bekogelen en toch alweer vrij. Journalist Jens Olde Kalter snapt niks van het besluit van justitie om de krakers met een dagvaarding heen te zenden.

 

Het leuke van een woordgrap is vaak de eenvoud. Zo ook hier.

 

De vraag naar studiepunten als compensatie voor het bezetten van het Maagdenhuis is ‘een beetje een grapig’, zo blijkt.

 

“Maar wat mij wel opvalt is dat het bij deze studenten, die zo enorm demonstreren tegen het rendementsdenken, nu toch weer over hun eigen studiepuntjes gaat.”

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) over de bezetters van het Maagdenhuis die gratis studiepunten willen.

 

“Zoals u bekend was het kabinet voornemens in het eerste kwartaal van 2015 een besluit te nemen over de verkoop van ABN AMRO. Deze week ontving ik de inbreng van de vaste Kamercommissie voor Financiën inzake een “schriftelijk overleg over de salarisverhoging van het bestuur van ABN AMRO”. In het licht hiervan stel ik het besluit aangaande de verkoop van ABN AMRO uit.”

Don’t roll the Dijss if you can’t pay the price, lijkt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem via een brief aan de Tweede Kamer tegen de ABN Amro te zeggen.

 

“Nou dat 3FM is binnenkort ook geen concurrentie meer in de middag. Je hoeft daar maar ‘n gek hoedje op te zetten en je krijgt de middagshow.”

Radio-dj Patrick Kicken heeft weinig vertrouwen in Frank van der Lende, die de Coen & Sander Show gaat opvolgen.

 

“Verlossing is aanstaande.
Het wordt steeds mooier.
Daar is het wit.
En dáár de Dood.”

Nogmaals Parool-columnist Theodor Holman, op zijn best.

 

“De zure critici van Top Gear en Jeremy Clarkson zijn voor petroseksuelen wat feministen voor mannen zijn: vooral het allertegenst, eropuit om kapot te maken, zonder beter alternatief. Dat is deze week gelukt. Clarkson mag van de BBC niet terugkeren bij Top Gear, daarmee is het grootste feitelijke programma ter wereld ten dode opgeschreven. Door de brandjes rond zijn persoon te fabriceren en op te stoken, hebben de ecohippies, de predikers van praktisch en de simpele zielen eindelijk gewonnen. Na zo’n lange opeenvolging van controverse zijn de medeplichtigen erin geslaagd de wereld van televisie een nog smeriger eenheidsworst te maken.”

Jalta-scribent Willem-Jan Hilderink analyseert Clarksongate.

 

“There’s no reason to bring Professor Feathers into any sort of conversation.”

Een zichtbaar aangeslagen Will Ferrell is boos op Conan O’Brien, omdat hij tijdens een interview donderdagavond de kaketoe op zijn schouder ter sprake brengt.