Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

26-03-2015 19:38

“Nog steeds laat VVD burgemeester Van Aartsen het toe dat er tikkende tijdbommen terugkeren naar onze stad om de boodschap van doem en verderf te prediken, zoals we afgelopen zomer in de Schilderswijk hebben kunnen meemaken. Zijn boodschap had juist moeten zijn: eenmaal uitgereisde terroristen zijn niet meer welkom om onze stad met hun haat te vergiftigen.”

Richard de Mos is niet te spreken over de jihadistenaanpak van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

 

Henk Krol ziet duistere krachten aan het werk bij het voorstel van Henk Nijboer om banken ook in het weekend geld te laten overboeken.

 

“Ik zag hem zitten op zijn bedje in de gevangenis. En toen wist ik dat ik een buitenlichamelijke ervaring had.”

Joran van der Sloot gaat schrijven over de spoken in zijn hoofd en heeft medium Robbert van den Broeke bereid gevonden zijn boek te sponsoren.

 

“Links schreeuwt moord en brand over de bankiers die zich verrijken. Ik hoor die linkse partijen nooit over het wachtgeld dat al die werkloze linkse partijleden jaarlijks opstrijken. Misselijk word ik hier van!”

Politiek commentator Gerard Joling is een beetje misselijk.

 

“Wat al deze onverkwikkelijke affaires – waar de VVD overigens niet uniek in is – aantonen is dat de recrutering en screening van kandidaat-Kamerleden bij de veelal afkalvende partijen ondermaats is. Dat raakt de kwaliteit van de democratie en de politiek als geheel.”

Het immer anonieme NRC Commentaar over de problemen bij de VVD.

 

“Johan Houwers is crying all the way to the bank. Negen ruggetjes per maand: altijd welkom wanneer je zoals deze Achterhoeker in financiële problemen verkeert. Ik erger me altijd behoorlijk als politici lukraak voor zakkenvullers worden uitgemaakt. Het tegendeel is negen van de tien keer waar. Wie echt geld wil verdienen gaat niet in de politiek, zeker wanneer hij zich realiseert hoeveel werkuren ertegenover staan. Maar in dit wel heel speciale geval is er domweg niks tegenin te brengen. Daar stond geen volksvertegenwoordiger, maar een volksverlakker.”

Ook Rob Hoogland van De Telegraaf is weinig ingenomen met de kwestie Houwers.

 

Raemon Sluiter grapt weer eens op Twitter.