Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

25-03-2015 19:23

“Met plaatsvervangende schaamte zie ik de berichten voorbij komen en de aasgieren die hier graag en veelvuldig op af duiken. Dat neem ik deze gieren niet kwalijk, de VVD moet gewoon zorgen dat er niets te halen valt. “

Chris Walraven, VVD-fractievoorzitter in Twenterand, schrijft in een open brief aan Mark Rutte zijn frustraties van zich af. Hij opteert voor een groot antecedentenonderzoek onder alle huidige en toekomstige VVD’ers.

 

“Doe er wat mee, Mark. Voor mij is de emmer echt helemaal vol en gezien de inhoud van deze emmer wil ik deze zeker niet nog een keer over mij heen krijgen. Het stinkt namelijk zo.”

Nogmaals Walraven.

 

De Belgische politicus Filip Dewinter is op bezoek bij de Syrische president Assad.

 

Om de korte lijntjes tussen journalistiek en politiek nog maar eens extra duidelijk te maken, maakt Kees Berghuis, hoofd politieke redactie RTL Nieuws, zijn vertrek bekend. Hij wordt per 1 mei hoofd persvoorlichting van de VVD.

 

Het afscheid van Berghuis gaat RTL‘s adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein niet in de koude kleren zitten.

 

“Reinder Blaauw (21), de jongste PVV kandidaat voor de Provinciale Verkiezingen van Groningen, heeft bij de verkiezingen van 18 maart maar liefst 1237 voorkeurstemmen gekregen. Net niet genoeg voor een zetel echter Reinder wil zich blijven inzetten voor de provincie Groningen en het geluid laten horen van de mensen die op hem hebben gestemd.”

PVV’er Reinder Blauw tikt op PrachtigPekela.nl een nieuwsbericht (!) over de Provinciale Statenverkiezingen van Reinder Blauw.

 

NRC correspondent Guus Valk grapt op Twitter.

 

“Ik ben een blonde Marokkaan hè. Dat maakt het verschil. Echt. Voor omroepbazen is het een voordeel: ik heb een uiterlijk dat mensen kennen. En met dat rare accent kom ik nog wel weg, haha.”

Presentator Ajouad El Miloudi meent dat hij niet echt op een Marokkaan lijkt, ondanks het feit dat hij wel degelijks van Marokkaanse komaf is. Dat vertelt hij in de Viva.

 

“Veel Arabische media voor bezoek aan Damascus. En ze laten iemand uitpraten… “

Filip Dewinter bezocht Assad en is in zijn nopjes me de aandacht, hij geeft de media in België maar direct een veeg uit de pan.

 

“Finland stuurt een groep met een verstandelijke beperking. Dat deden wij al in 2010 met Sieneke. Daar wonnen we ook niet mee, dus maak je vooral niet druk, Trijntje”

Radio Veronica-dj Martijn Muijs biedt Trijntje Oosterhuis op geheel eigen wijze morele steun.