Haagse grabbelton

PvdA-schisma: het ene Kamerlid wél, het andere niet naar rapper Appa

21-03-2015 13:26

Met updates – Verdeeldheid binnen de PvdA-fractie over de omstreden rapper Appa. Die is één van de sprekers bij de manifestatie Samen tegen racisme en islamofobie die zaterdagmiddag in Amsterdam plaatsvindt. Ahmed Marcouch gaat wél, integratie-woordvoerder Keklik Yucel niet. Diezelfde Marcouch noemt Wilders ondertussen een grote antisemiet.

Update 15.16 – Marcouch: Wilders toch geen antisemiet

“Met de foto wilde ik laten zien dat er grotere antisemieten zijn”, zegt Marcouch tegen de NOS. Maar hij benadrukt dat hij Wilders daarmee niet specifiek bedoelt. “Je kunt veel van Wilders zeggen, maar niet dat hij een jodenhater is.”

Update 14.27 – Wilders zegt over de tweet van Marcouch:

“Ik een antisemiet? Veel gekker kan het niet worden hoor. Ziekelijke uitspraak van zieke man.”

Marcouch gaat wel…

Appa houdt er stevige meningen op na over Israël. Zijn aanwezigheid bij een pro-Palestina demonstratie in Amsterdam was vorig jaar zomer reden voor de SP om zich terug te trekken. De aangekondigde aanwezigheid van Marcouch kwam hem op dat vermaledijde twitter op kritiek te staan. De sociaal-democraat repliceerde dat de rapper niet het probleem is, de grote antisemiet Geert Wilders wel:

 

…Yucel niet

 

 

Het lijdend voorwerp denkt er ondertussen het zijne van:

 

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.