Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

13-03-2015 17:59

“Het speelkwartier is voorbij.”

VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg is wel klaar met de bezetting van het Maagdenhuis, zo vertelde hij vanmorgen op BNR.

 

PVV-leider Geert Wilders reageert op de arrestatie van Samet Bulut, Zakaria El Azzouzi en Ashraf El Mahdioui, drie jeugdspelers van Ajax. Hij gaat voorbij aan het feit dat Bulut niet van Marokkaanse, maar van Turkse komaf is.

 

“Daarmee heb ik eerder geprobeerd samen te werken en die was toen, Zoef de Haas, weg toen het spannend werd.”

Minister-president Mark Rutte vrijdagmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie over Geert Wilders en samenwerken met de oppositie-partijen in het algemeen.

 

“Ik leef gewoon het leven dat ik altijd leef. Ik heb een grote vriendenkring buiten de politiek, dus u zult me zeer regelmatig in dat soort omstandigheden aantreffen. Het is heel belangrijk om gewoon leuke dingen te doen.”

Premier Rutte benadrukt in gesprek met 100%NL dat hij meer vrienden heeft dan alleen Jort Kelder en dat hij graag op een zomerse dag een terrasje pakt.

 

“Het is een beetje de gesel van de publieke omroep op dit moment dat de netmanagers er streng op toezien dat elk programma gezellig en toegankelijk blijft. En kom daar maar eens doorheen met een dwarse opinie of een tegen de haren in strijkend gevoel voor schoonheid.”

NRC‘s TV-criticus Hans Beerekamp over de Publieke Omroep en Fotostudio De Jong (VPRO) in het bijzonder.

 

“Nou en!? Weet je hoeveel dieren jullie zélf jaarlijks doden? Bijna 600 miljoen, Hoogland. Ruim 550 miljoen kippen, bijvoorbeeld. Veertien miljoen varkens. Twee miljoen runderen. Tien miljoen kweekvissen, niet te vergeten: van die witroze zalmen vol vocht en antibiotica. En om dichter bij huis te blijven: een half miljoen schapen, 1400 per dag dus, het liefst wanneer het nog zuiglammeren zijn, een tot twee maanden oud en dan al wreed weggerukt bij hun moeder. Alsof dat zo diervriendelijk is. Er is maar één reden waarom die boeren van jullie ach en wee riepen toen ik mij aan een paar schaapjes te goed had gedaan: dan brengen ze niks meer op. Stelletje hypocrieten.” „Nou en!? Weet je hoeveel dieren jullie zélf jaarlijks doden? Bijna 600 miljoen, Hoogland. Ruim 550 miljoen kippen, bijvoorbeeld. Veertien miljoen varkens. Twee miljoen runderen. Tien miljoen kweekvissen, niet te vergeten: van die witroze zalmen vol vocht en antibiotica. En om dichter bij huis te blijven: een half miljoen schapen, 1400 per dag dus, het liefst wanneer het nog zuiglammeren zijn, een tot twee maanden oud en dan al wreed weggerukt bij hun moeder. Alsof dat zo diervriendelijk is. Er is maar één reden waarom die boeren van jullie ach en wee riepen toen ik mij aan een paar schaapjes te goed had gedaan: dan brengen ze niks meer op. Stelletje hypocrieten.”

Telegraaf columnist Rob Hoogland sprak de wolf die afgelopen week door het land trok.”Maar u heeft schapen gedood!”wierp Hoogland de wolf voor de poten.

 

“Dat valt me tegen.”

Rutte op diezelfde persconferentie over het CDA dat volgens hem geen verantwoordelijkheid neemt en haar oppositierol ‘tot het uiterste wil doordrijven’.

 

“Mark Rutte vindt dat je alleen verantwoordelijkheid neemt als je zijn koers steunt.Maar de simpele werkelijkheid is dat het de democratische taak van een oppositiepartij is om kritisch te beoordelen of de regering haar werk wel goed doet. Dat is precies wat wij als CDA doen. Kennelijk irriteert dit de premier, maar zo werkt onze democratie.”

CDA-leider Sybrand Buma sloeg later vrijdag terug.

 

“Spannend? Geen seconde. Smakelijk? Nauwelijks. Het is te saai om serieus te nemen; in tegenstelling tot het bakken van een taart, dwingt het kweken van een sperzieboon ook te weinig persoonlijk respect af.”

Van Hollandse Bodem, het nieuwe programma van Tooske Ragas, kan Jean-Pierre Geelen niet echt bekoren.