Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

10-03-2015 19:29

“Dat “geile Geert” stopt nooit. Dat is vervelend. Vooral die ene week met SBS Shownieuws en RTL Boulevard was erg. Laat die vent (Albert Verlinde, red.) maar over zichzelf en Onno Hoes praten. Maar dat deed hij maar één dag, terwijl hij over mij drie weken praatte. Dat stoort me. Onze relatie was bijna kapot gegaan door de media. Dat vreet aan mij.”

Boer Geert van Boer Zoekt Vrouw haalt uit naar Albert Verlinde.

 

“Wat de bonnetjesaffaire etaleert, namelijk een minister die onvoldoende grip heeft op de zaken, lijkt het kabinet bij herhaling met rookgordijnen te willen verbergen. Dat is ernstig. Geheimzinnigheid van een overheid hoort een legitiem doel te dienen, zoals onze nationale veiligheid. Nu wordt mist gecreëerd om het eigen handelen, c.q. falen te verhullen. Dat moet stoppen. Want het krijgt trekjes van een patroon.”

Politiek commentator Paul Jansen in de Telegraaf. Als voorbeelden van dat mogelijke patroon van geheimzinnigheid noemt hij de naheffing uit Brussel, de nasleep van de aanslag op MH17 en de strijd tegen jihad.

 

Pieter Hilhorst is op de filosofische toer.

 

Vlak voor de persconferentie breekt Ivo Opstelten de spanning op een vaderlijke manier. Hij ziet de ingehouden woede bij Teeven. Met basstem: “Kom maar even op schoot, Fred.”

Fons Lambie (RTL Nieuws) reconstrueert de val van Opstelten en Teeven, die gisteren moesten aftreden nav de deal met Cees H.

 

“Het eerste wat wij vroegen; “HOE IS HET AFGELOPEN!?” De politie heeft hem ondervraagd, en ook zij vonden het een vreemde man, ze hebben de man niet kunnen aanhouden omdat hij op dat moment (nóg niks deed. Ik had gezien dat er bij het hek een fiets met fietstassen op de grond lag, en vroeg of ze die onderzocht hadden. Nou het nu komt het, ik ben er nog steeds van in shock: In zijn fietstassen zat een handdoekje, een wc-rol, twee cock-ringen, een stuk staal, een boxer waar bij zijn geslachtsdeel een gat is geknipt, en een broek waar bij zijn het stuk van geslachtsdeel is open geknipt, en pony was versuft. Ze hebben hem niet gefouilleerd dus wie weet wat hij allemaal nog in zijn zakken had. De grond zakte onder mijn voeten weg, ik kon mijn oren niet geloven dat ze hier niks mee konden doen. Nu weet ik dat je onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen, maar hoeveel (indirect) bewijs heb je in hemelsnaam nodig om iemand in elk geval aan te houden? Ik snapte het echt niet, oh en weet je wat ze daarop zeiden? Ze zeiden: “Ja, als we bloed op de pony hadden gezien, en bloed op zijn hand, ja dán pas hadden we hem kunnen oppakken” Dus ZOVER moet het komen in Nederland, de pony moet dus of dood of zwaargewond zijn voordat ze wat kunnen doen. Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen, omdat ik me continue afvraag wat er was gebeurd als we later waren geweest. We snappen allemaal wel dat een man bij een weiland met twee cockringen, gaten geknipt bij zijn geslachtsdeel en een stuk staal absoluut extreem foute boel is. Ik durf niet eens meer te zeggen dat ik hoop dat hij snel gepakt wordt, dat zou dus betekenen dat hij op dat moment één van onze trouwe viervoeters aan het mishandelen is. Wat een idioot!

ALLEMAAL DELEN! DIT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN?”

Britt Dekker zag de mogelijke paardenmishandelaar die in haar regio actief is en belde de politie. Die kon niks voor haar doen, ondanks de aanwezigheid van meerdere ‘merkwaardige’ voorwerpen.

 

“Het lijkt wel een nieuw seizoen van House of Cards.”

VNL-fractievoorzitter Louis Bontes tijdens het debat over het vertrek van Opstelten en Teeven.

 

“Ik neem echt afstand van de opmerking die zojuist over mij gemaakt is. Ik probeer dit debat onpartijdig te leiden.”

Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg (VVD) wil nog maar eens benadrukken dat zij echt probeert haar werk naar eer en geweten uit te voeren, nadat Geert Wilders haar in debat beschuldigt van het in bescherming nemen van haar partijgenoot Halbe Zijlstra.

 

“Nee, seks is totaal niet banaal. Het is cruciaal. Het is de meest directe manier om je te verhouden tot de wereld.”

Bregje Hofstede vindt seksuele voorlichting ook op TV thuishoren.