Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

06-03-2015 18:18

“Ik woon in Amsterdam, midden in de grachtengordel. Daar ben ik wel eens schuin aangekeken. Van: ‘Oh, Zomergasten keek ik wel hoor. Nu zie ik je ineens op een strand hollen! Nou, nou, nou. Ik snap níet dat je dat doet!’”

Margriet van der Linden, de uiteindelijke mol in het programma Wie is de Mol?, werd met de nek aangekeken door de Amsterdamse elite. Dat vertelt zij vandaag in het AD.

 

“Massaal parttimen en dan een vrouwenquotum willen. Dat is als uitslapen en eisen dat de trein op je wacht. ‪#‎neegaweg‬”

Zoals we dat van haar gewend zijn, spreekt Annabel Nanninga weer eens waarheden op Facebook.

 

“Ze mogen van hem Nederland niet verlaten om jihad te gaan voeren in het buitenland. En hij wil de grenzen openhouden zodat ze eventueel terug kunnen keren als ze het overleven daar en vervolgens Nederland onveilig maken. Zonder ze te laten gaan en nooit meer terug te laten komen, zijn de woorden van Rutte een beetje holle frasen.”

PVV-leider Geert Wilders reageert op het standpunt van Mark Rutte, die tijdens het RTL-Verkiezingsdebat aangaf liever te zien dat jihadisten sterven, dan dat ze terugkeren naar Nederland. (ANP)

 

“The word is out. Per 1 april vertrek ik bij de EO. Geen grap. De koek is wel zo’n beetje op. Na 15 jaar vol ups en downs, hebben we moeten constateren dat we steeds meer uit elkaar zijn gegroeid.”

Presentator Manuel Venderbos vertrekt na vijftien jaren trouwe dienst bij de EO.

 

“Voor de tweede keer werd ik in zijn talkshow belachelijk gemaakt, omdat ik zwaar voorstander ben van preventieve geneeskunde. Jack van Gelder reageerde zeer cynisch, maakte een zinloze, onaardige opmerking en Humberto liet me zwemmen. Ik voelde me doodongelukkig.”

Patty Brard is niet blij hoe Humberto Tan haar neerzet in RTL Late Night, zo vertelt de diva in Weekend.

 

“Het valt ons op dat de kijker dat morele kompas niet altijd heeft. We kregen zelfs tips binnen van beelden van de ramp met de MH17 en de schietpartij bij Charlie Hebdo, bijvoorbeeld van een struikelende politieagent. Dat zijn zulke schrijnende gebeurtenissen: dat gaan we niet laten zien.”

Eef Pelkmans van De TV Draait Door geeft in de Mikro Gids een kijkje achter de schermen bij DWDD.

 

“Het geheim van het succes van de koffietent van Gordon is dat het de koffietent van Gordon is. Het werkt als een magneet op vrouwen van middelbare leeftijd met een kort kapsel en leesbrillen van de Kruidvat.”

DJ Alex Oosterveen liet op Radio Veronica zijn licht schijnen op het succes van de koffietent van Gordon.