Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

05-03-2015 19:23

“Marijnissen heeft fantastische dingen gedaan voor de partij, maar het wordt tijd dat hij plaatsmaakt voor een ander.”

Volgens de Brabantse SP-gedeputeerde Johan van den Hout wordt het tijd dat Jan Marijnissen het voor gezien houdt als partijvoorzitter van de SP. Van den Hout hekelt onder meer de ‘onaangename manier’ waarop Marijnissen met partijgenoten zou omgaan.

 

“Zijn mening is bekend: de Tweede Kamerfractie deugt niet, het partijbestuur niet en de voorzitter niet. En de afdrachtsregeling ook niet. (…) Voor de rest: Het is zoals mijn goede moeder placht te zeggen: Wie met modder gooit, verliest grond.”

Jan Marijnissen lijkt niet onder de indruk van de woorden van Van den Hout.

 

Peter Rehwinkel, de voormalige burgemeester van Groningen die met name wordt herinnerd vanwege het feit dat hij vrijwel altijd op vakantie was tijdens crisissituaties, heeft een boek geschreven over crisismanagement.

 

“Je kan nergens meer komen of je wordt besnuffeld en je wordt gevraagd of je net zo’n geil kereltje bent als je vader. Dat is absoluut niet zo. (…) We hebben ervoor gekozen sinds het programma gestart is om zo min mogelijk bij boer Geert te komen. Als we er komen, komen we in het donker via de achterdeur, omdat we alleen maar de paparazzi in ons nek hebben. En omdat boer Geert als een vies kereltje is weggezet door de KRO of door de Blue Circle en dat mijn kinderen daarom nageroepen worden.”

John, de zoon van Boer Geert uit Boer Zoekt Vrouw, zal blij zijn als Boer Zoekt Vrouw ten einde is. Dat vertelt hij aan Shownieuws.

 

“De aanhouding van een raadslid als verdachte kan schade berokkenen aan het imago van de politiek en de gemeente. Ik spreek de wens uit dat het onderzoek snel kan worden afgerond.”

Als het aan burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht ligt, schiet het OM op met de mogelijke vervolging van de plaatselijke VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif. De Kruif hoorde vandaag haar voorarrest verlengd worden.