Politiek

Werkstraf geëist tegen stelend raadslid Bert van der Roest (PvdA)

03-03-2015 17:26

Tegen voormalig PvdA-raadslid in Utrecht Bert van der Roest is een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist. Van der Roest jatte tienduizenden euro’s van de daklozenkrant. Van der Roest verklaarde voor de rechtbank dat het om een bedrag van 21.000 euro gaat en dat hij dit bedrag reeds heeft terugbetaald. Echter, volgens de daklozenkrant is er sprake van een bedrag van 43.000 euro, het OM sprak zelfs van 60.000 euro. Dat schrijft RTV Utrecht.

Media-aandacht

De officier van justitie heeft in de eis rekening gehouden met de enorme media-aandacht die er rondom de zaak is geweest. Van der Roest zou al ‘flink gestraft‘ zijn door alle aandacht.

‘Niet geschikt’

Van der Roest verklaarde voor de rechtbank dat hij het penningmeesterschap had moeten weigeren. “Ik ben niet kundig genoeg, maar ik werd ervoor gevraagd”, zo zei hij. Broos Schnetz, voorzitter van Straatnieuws, zei te hopen op excuses van Van der Roest. “Het zijn met name de verkopers die hier op straat last van hebben en vinden dat Bert van Roest zich zou moeten zich schamen. Ik denk dat hij een groot gebaar zou kunnen maken door z’n excuses aan te bieden aan deze mensen.”

Lees ook:
TPO-dossier Bert van der Roest