Regio

Mensen met een mening – dinsdageditie

03-03-2015 19:22

“We willen geen onderzoek. Er zijn al stapels onderzoeken. Die zijn zo groot dat je heel Loppersum er wel mee kunt behangen. We willen geen behang, we willen geen pleisters, we willen versterking van de woningen we willen herstel van de woningen en de NAM moet op korte termijn van de gevallen die nog liggen de knopen doorhakken en de problemen oplossen.”

Burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum is niet onder de indruk van de excuses van minister Kamp.

 

“Mijn eigen twee meiden moesten rennen voor hun leven! Ik kan het mijn kinderen niet uitleggen.”

Rudy Reker, fractievoorzitter van de LPF in Eindhoven, wil van de ME weten waarom ze ‘als blinde paarden normale supporters hebben opgejaagd‘.

 

“Waarom volgen we Israël kritischer dan Saudi-Arabië? Afwijzen is makkelijk. Inleven, daar gaat het om.”

Schrijver Adriaan van Dis zal volgend jaar voor de VPRO zes maanden in Israël gaan wonen. Hij zal onderzoeken hoe het is om daar te wonen en werken.

 

In het Westland lijkt de krokettendiscussie allang beslecht te zijn.

 

“Ik ben positief ingesteld en wil geen azijnpisser zijn, maar maak mij wel echt zorgen om deze waaibomen ministers in deze regering. Boos kwaad, teleurgesteld en gefrustreerd ben ik, de regering doet maar, belastingnaheffing voor miljoenen mensen, sleutelt gewoon maar door aan het vakantiegeld om het maar niet over de automobilisten te hebben die worden ook nog steeds als ‘melkkoe’ gebruikt.”

Zelfs Gerard Joling vindt het soms lastig om de moed erin te houden met dit kabinet.

 

“In de fase waarin we nu zitten, geldt echter slechts één sleutelwoord: vertrouwen! Alleen met elkaar kunnen we er voor zorgen dat we het tij keren. Een vol stadion, zondagmiddag tegen FC Dordrecht, kan ons daarbij helpen. Wat dat betreft krijgen wij ook heel veel positieve reacties en zien we dat veel supporters juist ook in mindere tijden achter de ploeg gaan staan. Dat is belangrijk en maakt onze club.”

Ondanks de schamele prestaties van zijn club houdt algemeen directeur Hans Nijland de moed erin.

 

“Het gaat natuurlijk om de borrel. Networken. Dan ga je praten: ‘Hé Arie!’ En dan ga je naar degenen die gewonnen hebben: ‘Gefeliciteerd kutwijf!’ Dat sfeertje is het. Ondertussen ga je bij netmanagers kloten. Daar gaat het om. Vervolgens ga je met de netmanager masturberen ook. Je bent heel spontaan, van: ‘Hé, Anita, opgenomen?’ En: ‘Ik heb gelachen, joh, om je programma. Help me even hoe het heet. Oja, Adieu God. Enig.’ En: ‘Heb jij al in De Kist gelegen? Prachtig programma, zak.’”

Paul de Leeuw was maandagavond bij de uitreiking van De TV-Beelden en blikt terug bij 3FM.

 

“Het zijn nog net niet de Underwoods maar de parodie is snel gemaakt. Je krijgt vaak de indruk dat ze iets te verbergen hebben. Het kleeft aan Hillary en schaadt haar poging om authentiek over te komen.”

Volgens Eelco Bosch van Rosenthal is de Clinton-dynastie nog geen House of Cards, maar toch wel een beetje.

 

“Ik voel me er nu heel schuldig over, maar toen voelde het als een soort van vanzelfsprekend. Ik zou dat geld namelijk weer aanzuiveren.”

Roofraadslid (PvdA) hoorde vandaag een werkstraf tegen zich eisen vanwege het achteroverdrukken van tienduizenden euro’s van de daklozenkrant.

 

“Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Momenteel zijn we allemaal voetgangers.”

PvdA-Kamerlid Jan Vos tijdens het gasdebat.