Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

02-03-2015 19:17

“Toch is Jinek met de extra vlieguren fors gegroeid. Jinek lijkt wat losser in de toon te zitten, al houdt ze nog te vaak vast aan het vragenlijstje. Het streven naar minder bekende en vanzelfsprekende gasten pakt gelukkig uit.”

Jean-Pierre Geelen is als tv-recensent van de Volkskrant best te spreken over de vervanger van Pauw.

Alexander Klöpping tweet over zijn fetish.

 

Twitter-fenomeen Meneer de Greef spreekt waarheden.

 

“In The City heerst de code of silence. Althans dat beweert Joris Luyendijk in zijn boek Dit kan niet waar zijn. De financieel antropoloog is met recht de Perdiep Ramesar van de financiële journalistiek. Luyendijk verschuilt zich achter anonieme bronnen en doet nodeloos mysterieus over bankiers, terwijl de meeste krijtstrepen gewoon te benaderen zijn en met naam en toenaam zijn te citeren. (…) Luyendijk stelt zich in al zijn boeken op als een eerstejaars HBO-student die naïef de hoe-zit-dat-nou-vraag stelt, maar vervolgens de grote waarom-vraag negeert.”

Quote fileert Joris Luyendijk.

 

Het Algemeen Dagblad geeft ons vandaag een inkijkje in de ambitie van een plaatselijke PVV’er.

 

“Ik zie niet precies wat Poetin dit oplevert. Zijn imago in het Westen kan hem niets schelen en in eigen land zijn mensen bang genoeg. Ik heb moeite met het vinden van een motief. Ja, dat hij inmiddels in iedere tegenstander een agent van het Westen ziet, dat zou overeenkomen met zijn denkwijze. Maar dan nog. Waar ik vooral bang voor ben is dat de moord het werk van rechts-nationalistische krachten is, dezelfde spelers die in Oost-Oekraïne actief zijn.”

TPO-journalist Wierd Duk gaat niet mee in de al te makkelijke beschuldigingen aan het adres van Poetin inzake de moord op Boris Nemtsov. In de Volkskrant.

 

“Alles is toch onze schuld?”, vraagt VVD-Kamerlid Dijkhoff aan SP-lid Peter Kwint.

 

“Het kabinet is zich er sterk van bewust dat veel mensen in Groningen en ook de Groningse samenleving voortdurend en indringend geconfronteerd worden met de effecten van de door gaswinning veroorzaakte aardbevingen. Wat zich afspeelt in Groningen raakt mij diep. (…) Dat dit zo is gegaan betreur ik. Het spijt mij zeer dat de veiligheidsbelangen van de Groningers niet de aandacht kregen die ze verdienden. De veiligheid staat nu voorop en ik zal er alles aan doen om de verbeteringen waar de Groningers terecht om vragen te realiseren.”

Minister van Economische Zaken Henk Kamp gaat door het stof op RTV Noord. Zouden er verkiezingen in aantocht zijn?

 

“Dan zou ik mijn oud-collega’s in het kabinet moeten gaan controleren.”

Frans Weekers vertelt aan BNR waarom hij geen trek heeft om de vacante Kamerzetel van Mark Verheijen op te eisen.

 

Henny Huisman steekt premier Rutte een hart onder de riem.