Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

26-02-2015 19:23

“Er zaten mensen met open mond te kijken naar Gunning, die zoveel paternalisme in zo weinig woorden had weten te stoppen en het ook nog eens over ‘haar’ Maagdenhuis had. Op Twitter werd Gunning vergeleken met een juf die kleuters sommeert stil te zijn omdat ze anders niet mogen buitenspelen. Bij mij flitsten er herinneringen door mijn hoofd van mijn moeder, die in mijn pubertijd elke discussie afsloot met: “Waarom? Omdat ik je moeder ben!”

Vice was gisteren ook bij het ‘overleg’ met de actievoerders van de UvA en bestuursvoorzitter Louise Gunning en heeft geen goed woord over voor Gunning.

 

Dankzij Erik de Vlieger wachten we massaal op het puntje van onze stoel op de nieuwe aflevering van Studio PowNed.

 

“Onrechtvaardige schooladviezen achtervolgen je de rest van je leven
Heb jij of mensen in jouw omgeving hiermee te maken? Laat het Denk NLweten. Nodig je vrienden uit om die pagina te liken en blijf met ons‪#‎meeDENKen‬.”

Tunahan Kuzu op Facebook. Zijn tekst lijkt meer op een goedkoop reclamespotje dan op een bericht van een politieke partij beweging.

 

ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers duidt een grapje (NFSW) van shocklog GeenStijl.

 

Advocaat Sidney Smeets grapt graag een beetje mee. Daarmee verlaagt hij zich, volgens het Kamerlid.

 

“De lijst met in opspraak geraakte VVD’ers is lang en wordt, blijkens onderzoek van Vrij Nederland, de laatste jaren steeds langer. Daarom is het verstandig als het VVD-Hoofdbestuur een ferme stap zet rondom integriteit: geef de Permanente Commissie Integriteit meer bevoegdheden. Momenteel heeft de commissie slechts een adviserende rol en blijft een advies aan het Hoofdbestuur volstrekt vrijblijvend. Door deze commissie de bevoegdheid te geven VVD’ers te royeren, wordt de spreiding van macht binnen de partij versterkt. Spreiding van macht is natuurlijk weer goed voor de wederzijdse controle.”

Landelijk Voorzitter van VVD-jongerenorganisatie JOVD Tom Leijte in NRC Handelsblad.

 

“Speel bewust”

De vandaag gepresenteerde buitengewoon catchy slogan van kansspelorganisaties zoals de Nederlandse Staatsloterij en Holland Casino. Deze is bedoeld om mensen die graag een gokje wagen te wijzen op de risico’s van kansspelen. “Ter vergroting van de bewustwording en bescherming van de consument”, liet het Nederlands Kansspel Platform (NKP) donderdag aan het ANP weten.

 
joop (1)

De redactie van Joop.nl op Twitter vannacht.

 

TPO‘s Bas Paternotte iets voor middernacht.

 

Als het aan voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) ligt, brengt zijn partij het integriteitsrapport over Mark Verheijen nog voor de verkiezingen naar buiten.

 

De invloed van Amnesty-woordvoerder Emile Affolter laat helaas te wensen over binnen de organisatie.