Politiek

D66-jeugd: Laat belastingbetaler niet boeten voor Rome

25-02-2015 12:31

De Jonge Democraten (JD) – de politieke jongerenorganisatie van D66 – is gekant tegen het plan van haar moederpartij en VVD en PvdA om de Nederlandse belastingbetaler op te laten draaien voor het Feyenoord-vandalisme in Rome. De Eerste Kamerfracties vroegen dinsdag aan minister-president Rutte Nederland te laten bijdragen aan de schade die de supporters hebben aangericht.

‘De vernieler betaalt’

De jongeren zijn ervan overtuigd dat het gebaar ‘goed bedoeld’ is, maar vinden het onbegrijpelijk dat deze partijen de belastingbetaler willen laten opdraaien voor de aangerichte schade. JD-voorzitter Dirkjan Tijs:

‘‘Gewone Nederlanders hebben geen klap te maken met het gedrag dat enkele dwazen in Rome hebben vertoond. Laat de vernieler betalen, maar houd vredelievende burgers erbuiten.’’

‘Laat senatoren het betalen van hun nevenfuncties’

De D66-jongeren vinden dat de Eerste Kamer haar boekje te buiten gaat door zelf het initiatief te nemen. Tijs:

‘‘Het staat de senatoren vrij zelf een bijdrage te leveren aan de reparatiekosten, bijvoorbeeld uit de opbrengsten van de vele nevenfuncties die zij bekleden.’’

CDA-Tweede Kamerlid Peter Oskam zei dinsdagavond bij Jinek dat hij het een ‘absurd idee’ vindt van de drie Senaatsfracties.

Lees ook

VVD, PvdA en D66 willen dat belastingbetaler opdraait voor schade Feyenoord-fans