Politiek

VVD, PvdA en D66 willen dat belastingbetaler opdraait voor schade Feyenoord-fans

24-02-2015 22:15

Met update – VVD, PvdA en D66 willen dat de belastingbetaler de schade betaalt die is veroorzaakt door Feyenoord-fans aan de Barcaccia-fontein in Rome. Dat schrijven de fractievoorzitters van VVD, PvdA en D66 in de Eerste Kamer aan minister-president Rutte. Dat meldt Nieuwsuur dinsdagavond.

PvdA-senator Marleen Barth:

“U mag het zien als een oproep tot fatsoen vanuit de Senaat aan heel Nederland. Ik denk niet dat wij als Nederland in de wereld zo te boek moeten willen staan.”

Loek Hermans (VVD), Marleen Barth (PvdA) en Roger van Boxtel (D66) willen van de premier weten of hij overweegt de schade aan de beroemde Barcaccia-fontein te vergoeden en of het kabinet van plan is dat geld vervolgens te verhalen op de daders.

Dat is opmerkelijk omdat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) dinsdagmiddag in de Tweede Kamer had aangekondigd dat laatste te gaan proberen.

Update 23.16 – CDA-Tweede Kamerlid Peter Oskam zegt bij Jinek dat hij het een ‘absurd idee’ vindt dat de belastingbetaler zou moeten opdraaien voor de schade aangericht door Feyenoord-fans.

Lees ook

‘Amsterdam verwacht geen problemen met Roma-fans’

Rellen in Rome: Feyenoordsupporter doet zijn verhaal