Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

24-02-2015 19:27

“Als het stuk gaat moeten ze het vernieuwen. Hier is ook alles nieuwbouw.”

RTV Noord-Holland sprak met de werkloze Dennis, een Feyenoordsupporter die erbij was in Rome.

 

“Ze hebben de afwas niet gedaan, maar verder hebben ze volgens mij prima voor het gebouw gezorgd.”

Voorzitter van de CvB van de UvA, Louise Grunning, over de bezetters van het Bungehuis.

 

“Pas op met humor! Met een grappige tweet vol zelfspot toegeven dat je een fout hebt gemaakt, kan je belagers de wind uit de zeilen nemen. Maar wees voorzichtig: ­
humor in 140 tekens wordt vaak niet of verkeerd begrepen.”

VillaMedia geeft social media tips. Dit is niet humoristisch bedoeld, wij passen wel op.

 

“Het mag niet, het gebeurt wel en de regering zal er verder niets over zeggen.”

D66-Kamerlid Gerard Schouw is teleurgesteld in de beantwoording van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA). Dit naar aanleiding van de hack van beveiligingsbedrijf Gemalto, dat in Nederland een vestiging heeft. Gemalto is een Frans bedrijf dat zich bezighoudt met de beveiliging van chips en simkaarten in communicatiemiddelen en computers. Volgens D66 wijst alles erop dat de Amerikaanse en Britse geheime diensten achter de inbraak zitten.

 

“Die middag verfde ik mijn muren, zonder verder nog een keer over het einde van de westerse beschaving na te denken. Met iets verheffenders dan het omzeilen van stopcontacten en plinten hield ik me sowieso niet bezig.”

Sterre, in de papieren Volkskrant over het einde van onze beschaving.

 

Econoom Mathijs Bouman neemt een loopje met de hysterie van de Telegraaf.

 

De chef van de parlementaire redactie van de Telegraaf deelt de mening van columnist Paul Jansen en beticht NRC Handelsblad van campagnejournalistiek in #Verheijengate.

 

“In 2008 interviewde ik Ivo Opstelten – toen burgemeester van Rotterdam – voor het boek De onvergetelijke leraar. Hij vertelde dat hij in zijn schooltijd regels niet altijd even serieus nam: „Je mocht ook in mijn tijd niet spieken, maar dat heb ik dus wel gedaan. […] Maar het spieken als zodanig keur ik niet af. Je moet alleen zorgen dat je niet gepakt wordt.” Tegen die laatste eigen regel lijkt Opstelten bij het inhuren van ICT-consultants (21/2) flink te hebben gezondigd. Je zou nu dus verwachten dat Opstelten zelf een vorm van strafwerk of sancties gerechtvaardigd vindt. We wachten af.”

NRC-Handelsblad-lezer Harm Peter Smilde in een ingezonden brief aan de krant waarin hij ons een kijkje gunt in het hoofd van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

 

“Diederik Samsom. Of Geert Wilders: jarenlang backbencher in de VVD-fractie. En mijn eigen fractieleider, Alexander Pechtold. In 2006 had hij het moeilijk als minister in het kabinet-Balkenende II. Ze noemden hem ‘kereltje Pechtold’. Sindsdien heeft hij een snelle opmars gemaakt als oppositieleider.”

Frank Underwood, held van de tv-serie House of Cards, was jarenlang een politicus die in de luwte zijn partij diende. Totdat hij werd gepasseerd voor een ministerspost. Toen dacht hij: nu is het mijn beurt. NRC Handelsblad keek met D66-Kamerlid Kees Verhoeven naar de serie en vroeg of hij in Nederland politici kende die overeenkomsten hebben met de fictieve Underwood.