Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

19-02-2015 19:24

“Je gaat op de ziel van mensen in de gaswinning staan als je zegt dat ze geen oog voor veiligheid hebben.”

Gertjan Lankhorst, CEO van Gasterra, reageert in het Financieel Dagblad op het rapport van de Veiligheidsraad inzake de gaswinning in Groningen.

 

“Sommige verzen zeggen: wees vreedzaam. Andere verzen zeggen: kill. Maar de verzen die kill zeggen, zijn in de meerderheid. Bovendien is de Koran een obscuur boek uit de 7de eeuw. Daarom richten jihadi’s zich op de verzen die over geweld gaan. Die zijn het gemakkelijkst te interpreteren. Mijn idee van de islam is niet erg veranderd door mijn gevangenschap.”

De Amerikaan Theo Padnos werd twee jaar vastgehouden in Syrië door het aan Al Qaida gelieerde Al Nusra, maar de wreedheden die hem daar overkwamen vertelden hem niets over de islam wat hij niet al wist. In de papieren Volkskrant.

 

“Het is typisch Nederlands om vooral niet te gaan winkelen bij typisch Nederlandse bedrijven, maar het daarna wel heel erg te vinden dat ze verdwijnen. Zoals het ook typisch Nederlands is om heel erg voor duurzaam geproduceerde producten te zijn waar geen uitbuiting, racisme, discriminatie of dierenmishandeling aan te pas is gekomen en om dan in de winkel toch te gaan voor het enige criterium wat echt telt: de prijs.”

Marcel van Roosmalen ontleedt fijntjes de hypocrisie achter de Typisch Nederlandse volksaard.

 

“We denken dat dit wel begrepen wordt. En we willen ook niet meteen alle oudere mannen overboord gooien. Dat zou een enorme vernietiging van kennis inhouden.”

Het FNV gaat vanaf heden de voorkeur voor bestuursfuncties geven aan allochtonen, vrouwen en jongeren. Pas wanneer deze zich niet aandienen is er ruimte voor de blanke oude man.

 

Ewald Engelen is het niet eens met de dwangsom van een ton per dag die de UvA aan de bezetters van het Bungehuis wil opleggen.

 

“Dan staat er in de krant een grote foto met daarboven: ‘De nieuwe toyboy van Onno’. Dat is natuurlijk niet leuk. Het is gewoon vervelend dat iedere keer wanneer ik met een jongen wordt gezien er een toyboyverhaal van wordt gemaakt.”

Onno Hoes vindt het ‘niet leuk’ dat hij constant met het begrip ‘toyboy’ wordt geconfronteerd, zo vertelt hij in Weekend.

 

“Dan staat er in de krant een grote foto met daarboven: ‘De nieuwe Onno Hoes van de toyboy’. Dat is natuurlijk niet leuk. Het is gewoon vervelend dat iedere keer wanneer ik met een jongen wordt gezien er een Onno Hoes-verhaal van wordt gemaakt.”

De toyboy vindt het ‘niet leuk’ dat hij constant met het begrip ‘Onno Hoes’ wordt geconfronteerd, zo vertelt hij op Facebook.

 

“Ik voel mij gekwetst door die insinuaties. Die 200.000 euro was door de jurist van de Raad van Toezicht een ruwe inschatting. Natte vingerwerk.”

René van den Broeke ontkent dat hij gedurende vijf jaar twee ton heeft gestolen van de Stichting Primair Onderwijs Zundert. Hij zou het geld volgens de stichting onder meer hebben uitgegeven aan de seksbioscoop, hotels en de juwelier.