Politiek

Mark Verheijen (VVD) schort werkzaamheden op

18-02-2015 21:41

VVD-Kamerlid Mark Verheijen schort zijn werkzaamheden op. Hij heeft dat woensdagavond laten weten. 

“Ik heb aan fractievoorzitter Halbe Zijlstra verzocht mijn werkzaamheden als Kamerlid op te mogen schorten tot de uitkomst van het onderzoek van de Commissie Integriteit. Dit betekent dat ik tot de uitkomst van dit onderzoek geen werkzaamheden verricht en de door mij te ontvangen schadeloosstelling voor deze periode zal terugstorten.”

De Commissie Integriteit van de VVD doet onderzoek naar het Kamerlid nadat hij in opspraak was gekomen wegens declaratiegedrag in zijn vorige functie als gedeputeerde van Limburg. Woensdag deed een bedrijf bovendien aangifte tegen hem wegens corruptie toen Verheijen wethouder van Venlo was.

“Vandaag is er aangifte tegen mij gedaan”, zegt Verheijen in een verklaring. “Dit is nu een zaak voor het Openbaar Ministerie en het past mij niet daar publiekelijk op te reageren. Al eerder heb ik de Commissie Integriteit van mijn partij gevraagd onderzoek te doen vanwege de aanhoudende discussie omtrent mijn integriteit. Mocht het oordeel van de commissie daar aanleiding toe geven, dan zal ik daar vanzelfsprekend consequenties aan verbinden. Datzelfde geldt op het moment dat er sprake zal zijn van een strafrechtelijk onderzoek tegen mij.”

Naar verwachting is de Commissie Integriteit van de VVD, onder voorzitterschap van oud-europarlementariër Jan Kees Wiebenga, over twee weken klaar met haar werk.

Anp