Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

17-02-2015 19:25

“Juist rond het onderwerp van homoseksualiteit proberen we zo goed mogelijk de diverse opvattingen een plek te geven, omdat we homoseksuele (christen)jongeren willen bemoedigen zichzelf te zijn. Mochten we jou gekwetst hebben, dan spijt ons dat.”

De EO biedt excuses aan voor een artikel, waarin een jongen zegt ‘genezen’ te zijn van zijn homoseksualiteit. Het leverde de EO een tsunami aan kritiek en boze berichten op.

 

“Er is geen Nederland denkbaar zonder Nederlandse Joden. Onze geschiedenis is verbonden, onze toekomst zal dat ook zijn.”

Lodewijk Asscher reageert tegenover het ANP op een oproep van de Israëlische president Benjamin Netanyahu, die na de aanslagen in Kopenhagen zondag Europese Joden opriep naar Israël te komen.

 

VVD’er Jan Willem Roderick is de corrupte partijgenoten meer dan zat. Hij reageert op het bericht dat VVD-fractievoorzitter van de gemeente Stichtse Vecht Kathalijne de Kruif is aangehouden wegens het schenden van haar ambtsgeheim.  

 

“Het is nog niet rond, maar het zou leuk zijn. Ik moet de handtekeningen nog zetten.”

Het is nog niet rond, maar Mocro Maffia-auteur Marijn Schrijver zou wel eens de nieuwe jonge hoofdredacteur van Nieuwe Revu kunnen worden. “Groot brengen“, dacht men daarop bij Quote.  

 

“Het houdt gewoon niet op. Ik denk echt: ooit gaat iemand echt promoveren op het onderwerp ‘Nederland en Eva Jinek’. Nu vraag ik me af: wat hebben al die mensen toch zó tegen Eva Jinek? Het interessante is dat de zure reacties niet alleen van het boze twittervolk komen. (…) Wat is toch de reden dat Nederland niet kan omgaan met vrouwen die er goed uitzien en tegelijkertijd ook intelligent zijn? Daar hebben we het hier over.”

Fidan Ekiz verbaast zich op Radio1 over de haat jegens Eva Jinek.

 

De Dagelijkse Standaard‘s Frank Verhoef heeft een hekel aan de NPO maar kon de serie van Thomas Erdbrink over Iran overduidelijk wél waarderen

 

“Walgelijk zou ik het niet willen noemen, maar wat heeft de mensheid nou aan Utopia? Helemaal niets. Hoe kunnen mensen daar in vredesnaam naar kijken?”

Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert vraagt zich in de Mikrogids af waarom mensen in vredesnaam naar Utopia kijken.

 

“Ik eis zijn volledige vrijspraak.Iedereen mag zijn seksleven zelf inrichten, mits de grenzen van de wet niet worden overschreden.”

De Franse openbaar aanklager Frederic Fevre heeft dinsdag in de rechtbank van Lille gevraagd om vrijspraak voor Dominique Strauss-Kahn, die wordt verdacht van het runnen van een prostitutienetwerk. Vier prostituees die deelnamen aan seksfeesten voor Strauss-Kahn trokken maandag hun aanklacht al in. Aanklager Fevre benadrukte dinsdag dat geen sprake was van een ‘maffianetwerk’, maar van een ‘groep vrienden’ die orgies organiseerde. Hij benadrukte dat sommige verdachten in de zaak ‘alles zijn kwijtgeraakt. Hun werk, hun eer, hun reputatie’.

 

Henk Krol heeft last van diarree en deelt dat met zijn 12.000 volgers op Twitter.