Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

16-02-2015 19:23

Oud-Kamerlid Arend Jan Boekestijn stelt vraagtekens bij de berichtgeving in het NRC
 

Zo begripvol als de VVD-top aanvankelijk was tegen Verheijen, zo streng zijn de liberalen als om bijstandsgerechtigen gaat. De VVD wil als enige partij niets weten van de Fraudewet, de wet die leidt tot hoge boetes leidt wanneer formulieren niet helemaal correct zijn ingevuld, vaak door schuld van de uitkeringsinstantie zelf. Het is een klassiek voorbeeld van ‘neerwaartse jaloezie’: die uitkeringstrekkers hebben het veel te goed, vinden veel VVD’ers klaarblijkelijk, terwijl ze zich onbegrepen wanen in hun ijver om de ‘BV Nederland’ er weer bovenop te helpen.

Hans Wansink haalt in het commentaar van de Volkskrant hard uit naar de VVD.

 

Misschien is het een leuk idee om in plaats van het mooiste meisje, nu het stoutste jongetje van de klas op te sporen. Kijk, ik ken stoute jongetjes die niet goed zijn terechtgekomen, maar toevallig heb ik een vriend die vroeger echt het stoutste jongetje van de klas was en nu een goede gynaecoloog is.

Jaap Jongbloed legt in Privé uit waarom het hem een schitterend idee lijkt om stoute jongetjes op te sporen.

 

“Toen ik eenmaal op de Westersingel aankwam, wist ik het meteen. De knoepert van een uil die ik zag zitten was onmiskenbaar een oehoe.”

Bioloog Kees Moeliker had een bijzonder dag. Hij zag voor het eerst in zijn leven een oehoe.

 

“Bij Kamelen op eerste rij bij ronde Qatar (12/2, p.5) staat dat de afgebeelde dieren kamelen waren. Het waren dromedarissen.”

Klassieke correctie in NRC Handelsblad.

 

“We hebben voor hem gekozen omdat hij een prettige en herkenbare stem heeft. We sluiten niet uit dat hij vaker te horen zal zijn. Of hij ook op tv terugkomt? Zeg nooit nooit”

Stortte Albert Heijn eerst het land in Nationale Rouw vanwege het vertrek van Harry Piekema als bedrijfsleider in de bekende commercials, nu zet de grootgrutter de deur toch weer op een kier. Piekema is sinds deze week voice-over in een tv-reclame van het bedrijf. Een woordvoerder houdt het spannend, tegen het ANP.

 

“Zeg minister Kamp, luister eens even. Weet je wat er gaande is hier in ons eigen huis? Allemaal scheuren. Heel veel scheuren, in de muur.”

Imca Marina heeft een nummer geschreven over de aardbevingen in Groningen en neemt daarin minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) op de korrel. VIDEO!

 

Nog meer aardbevingsnieuws. Maar dan 29 jaar oud.

 

De Turkse president Erdogan mag in 2015 wél een plasje doen op Cuba. Hij gaat er een forse moskee bouwen. Dat er op Cuba geen moslims wonen, is niet erg.

Olaf Tempelman over de Erdogan in de Volkskrant