Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

13-02-2015 17:47

“Grappig, maar ik heb genoeg geld op bank en in bedrijven en in panden. Dat heet investeren, net als deze drie maanden bij NAC. In de zomer teken ik weer ergens een contract voor geld wat jij alleen van monopoly kent.”

Voetballer Demy de Zeeuw reageert op Facebook op een ‘fan’ die hem belachelijk maakt omdat hij als amateur enkele maanden bij NAC Breda gaat voetballen.

 

Henny Huisman neemt ons mee naar zijn slaapkamer, zo kort na de release van de verfilming van Fifty Shades of Grey.

 

“Ik ben opgegroeid in Maassluis, een stad tussen Rotterdam en het Westland in. Toen ik in de tweede klas van de middelbare school zat, kwam ik eens thuis met een heel slecht rapport. Toen mijn vader dat zag, pakte hij mij bij mijn oor en zei: ‘Tunahan, als je nog eenmaal met zo’n rapport thuis komt, dan ga je naar het westen om er in de kassen te werken. Als je je best doet, dan kun je naar Rotterdam voor een kantoorbaan.’ Ik ben me toen van kleins af aan bewust geweest van deze woorden, en ik ben toen ook meer mijn best gaan doen op school. De ambitie werd dan ook een kantoorbaan het oosten.”

Tunahan Kuzu geeft u op Facebook een inkijkje in zijn jeugd.

 

“De Rijdende Rechter is, hoewel er soms heftige dingen gebeuren, nooit een plat programma geweest. En dat gaat het niet worden ook. Het heeft een educatieve laag: hoe zit het eigenlijk? Het heeft een entertainmentlaag: rechtszaken zijn altijd leuk om naar te kijken. Mensen willen weten hoe het afloopt. Er zit humor in en dan ook nog het herkenbare: het kan jou ook overkomen. Je kunt je inleven. Dat zijn de aspecten die het tot een goed programma maken.”

Meester Frank Visser, alias de Rijdende Rechter, duidt de succesvolle formule van het programma in de Avrobode.

 

“Ik begrijp dat ik sentimenteel naar deze zaak kijk en ik begrijp tegelijkertijd de belangen van alle partijen. Uiteindelijk is dit conflict ook groter dan Oekraïne. Het gaat namelijk over de machtsverhoudingen in de wereld. Heel lang waren die duidelijk en nu is dat aan het veranderen, met Oekraïne als speelbal.”

Profvoetballer Evgeniy Levchenko ziet Oekraïne als speelbal.

 

“Overigens zou ik ook best eens een opinie willen vormen over de smaak van een broodje Flipper.”

Telegraaf-columnist Rob Hoogland vindt dat het Dolfinarium in Harderwijk moet blijven. Desondanks is hij benieuwd hoe dolfijn smaakt.

 

Arnoud van Doorn blijft geloven in de vooruitgang.

 

“Hij maakte deze week wel een strijdbare indruk.”

Een anonieme VVD’er in de Telegraaf over VVD-Kamerlid Mark Verheijen. De druk op de liberaal neemt toe sinds bekend werd dat hij duizenden euro’s verkeerd gedeclareerd had.