Politiek

Aardbevingen: PvdA Loppersum heeft nul vertrouwen in PvdA

09-02-2015 13:19

Bericht uit het Groningse Loppersum dat al enige tijd gebukt gaat onder aardbevingen als gevolg van de gaswinning. De PvdA-afdeling van het dorp heeft een boze brief gestuurd aan de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

 

“Momenteel is in de regio het vertrouwen in de PvdA als regeringspartij tot het nulpunt gedaald. Onze woordvoerder in de Tweede Kamer bestaat het om omvallende tuinstoelen als voorbeeld te nemen van een ravage die een aardbeving kan aanrichten. In andere debatten en interviews worden doorlopend ogenschijnlijk krasse uitspraken steeds weer gevolgd door enorme slagen om de arm.”

 

PvdA heeft ‘geen flauw idee’

De boze Groningse sociaal-democraten verwachten meer actie van de PvdA:

 

“Mensen/bestuurders die veiligheid, schadeafhandeling, waardedaling en imagoschade nog steeds durven bagatelliseren, hebben helaas nog geen flauw idee van de impact van de situatie in Groningen.”

3000 woningen versterkt

Vorige maand werden ruim tweehonderd leerlingen van twee basisscholen in Loppersum tijdelijk in noodgebouwen ondergebracht omdat hun scholen onvoldoende bestand zijn tegen de aardbevingen. Uit inspecties van de NAM bleek dat de scholen niet veilig genoeg zijn. De twee schoolgebouwen moeten daarom bouwkundig worden versterkt. Eerder werden al de schoorstenen van de twee schoolgebouwen naar beneden gehaald. In Loppersum worden in totaal 3000 woningen en gebouwen bouwkundig versterkt.

De Tweede Kamer debatteert donderdag met minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) over de gaswinning in Groningen.

Lees ook

Brief aan de PvdA-fractie